Amigoe | Curaçaose ICT op wereldkaart gezet

Het bestuur van Isaca Curaçao, vlnr.: Donald van Putten, Rajeev Devasia, Marco la Cruz, Cai Walters en Terren Chong.

Het bestuur van Isaca Curaçao, vlnr.: Donald van Putten, Rajeev
Devasia, Marco la Cruz, Cai Walters en Terren Chong.

WILLEMSTAD — De ICTorganisatie Isaca Curaçao Chapter heeft de K. Wayne Snipes-award gewonnen voor ‘best small chapter’ in Noord-Amerika. Dat laat Isaca Curaçao weten.

De Curaçaose chapter van Isaca heeft alle ‘small chapters’ uit Noord-Amerika, Canada en het Caribisch gebied achter zich weten te laten voor hun ‘outstanding performance in 2015’.

De internationale organisatie Isaca, met hoofdkantoor in Chicago, telt wereldwijd 115.000 leden in 180 verschillende landen. Het is een onafhankelijke non-profit organisatie met als doel om professionals op te leiden en te ondersteunen in ICTinformatiebeveiliging, audit, risk management, management en governance.

Wereldwijd zijn er 200 chapters waar Isaca Curaçao er één van is. Om in aanmerking te komen voor de K. Wayne Snipes-award moet een chapter aantonen dat het ledental groeit, er goede lokale trainings- en opleidingsmogelijkheden zijn, en genoeg deelname is bij chaptermeetings en samenwerkingsprojecten met andere professionele organisaties.

Isaca Curaçao heeft een eigen website, organiseert ieder jaar verschillende trainingen en opleidingen, houdt jaarlijks een groot seminar met internationale ICT-experts en is sinds de oprichting in 2014 in ledental verdubbeld tot zeventig personen. Isaca-voorzitter Cai Walters:

“Het is een enorme erkenning voor ons als bestuur van Isaca Curaçao dat we de award toegewezen hebben gekregen. Dat krijg je natuurlijk niet zomaar. We zijn al onze sponsors heel erg dankbaar, want mede dankzij hun support is dit resultaat bereikt. In april nemen we de prijs in Lissabon in ontvangst en worden alle overige winnaars in het zonnetje gezet. Heel mooi dat Curaçao dan ook prominent onder de aandacht komt, want in deze internationale setting hebben vele landen nog niet eerder van Curaçao gehoord.”

Isaca Curaçao gaat zich dit jaar naast de gangbare trainingen en conferentie met name focussen op ‘Cyber Security’.

“Een aantal lokale leden zullen zich certificeren om les te geven in dit onderwerp. Ook hebben we contact met de University of Curaçao en de University of the Dutch Caribbean om samen te werken en ook studenten te laten profiteren van de knowhow van Isaca”,

aldus Walters.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Curaçaose ICT op wereldkaart gezet

  1. Mooie prestatie ISACA Curacao. We zijn er trots op dat jullie boven alle andere landen in de wereld verkozen zijn tot beste chapter.
    Petje af met deze prestatie!

  2. Verslik je niet Freek. Misschien wel; wie weet. Zorg jij nou maar dat jij het niet eet.

  3. Als de lokale Burger King het filiaal of the year certificaat uitgereikt krijgt van Burger King International omdat ze zoveel burgers hebben verkocht, hebben ze dan ook de Curacaose Burger op de wereldkaart gezet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *