Amigoe | Danny zwakt af

Danny

Het pad van orkaan Danny met een prognose uitgebeeld voor de komende dagen

WILLEMSTAD — Danny die zich donderdagochtend tot orkaan ontwikkelde en richting de bovenwindse eilanden trekt, bevond zich vanmorgen om elf uur op een afstand van ongeveer 1150 kilometer ten oostzuidoosten van St. Eustatius.

“Naar verwachting zal de orkaan gedurende het weekeinde afzwakken tot een tropische storm, voordat dit systeem het noordoostelijk gedeelte van de Caribische Zee bereikt”, aldus de Meteorologische Dienst Curaçao.

De verdere ontwikkelingen omtrent Danny zullen door de Meteo ‘nauwlettend worden gevolgd’. Via de website meteo.cw onder het rubriekje ‘Links’ kan men de data van het National Hurricane Center (NHC) raadplegen en zo de actuele ontwikkelingen volgen, alsook via de Facebook-pagina Meteo Curaçao.

De Meteo stelt verder in de weersverwachting voor Bonaire en Curaçao voor de komende 24 uur weinig verandering in het huidige weerbeeld te verwachten.

“Door een tijdelijke toename van de bewolking in de komende nacht en morgenochtend, kan er sprake zijn van een plaatselijke bui”, aldus de Meteo.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *