Amigoe | Datacenter Ctex geveild

‘Datacenter blijft behouden voor Curaçao’

‘Datacenter blijft behouden voor Curaçao’

WILLEMSTAD — International Data Gateway nv, een dochteronderneming van overheidsbedrijf UTS, heeft gisteren bij een veiling het datacenter Curaçao Technology Exchange (Ctex) gekocht. Het datacenter en het terrein waarop het zich bevindt gingen voor 25 miljoen dollar onder de hamer.

Dat bevestigt het advocatenkantoor Huizing & Huizing. De veiling werd aangevraagd door de Arubaanse AIB Bank. Deze bank was ten tijde van de financiering van het Ctex-project de agent en administrateur namens het consortium van vooral Curaçaose financiële instellingen. Het erfpachtterrein van 24.943 vierkante meter te Seru Mahuma plus het daarop gebouwde moderne datacenter, dat aan alle technologische en veiligheidseisen voldoet, is getaxeerd op circa 36 miljoen gulden.

UTS is de grootste aandeelhouder van Ctex. Onlangs nam het overheidsbedrijf de fikse vordering op het datacentrum voor zijn rekening. UTS zou hiervoor een korting hebben gekregen. Ten tijde van de oprichting van Ctex werd aan de regering voorgesteld om International Data Gateway nv, ook wel bekend onder de handelsnaam E-Powerhouse, als beheerder van de e-zone Mahuma aan te wijzen. International Data Gateway nv wordt aangestuurd door UTS-directeur Paul de Geus.

Sinds de oprichting van Ctex kampt het datacenter met problemen. In december kreeg het bedrijf surseance van betaling (uitstel), toen bleek dat Ctex zijn crediteuren niet kon betalen. Het bedrijf staat voor miljoenen bij crediteuren in het krijt. Begin december dienden Holland West Indies Trading BV en Antillean Rain Gutters een verzoek in om Ctex failliet te verklaren.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Datacenter Ctex geveild

  1. Deze zaak stonk al toen Anthony de Lima, Eric Garcia en Stephen Capella eraan begonnen.

    Deze drie criminelen horen in Bon Futuro thuis.

  2. Joep Meloen

    Het is getaxeerd op 36 miljoen, dus je betaalt vrolijk 40 miljoen ?
    Ik koop regelmatig op veilingen, maar ik ga altijd voor de laagst mogelijke prijs, niet voor zo hoog mogelijk.
    Dit zaakje stinkt……………en niet zo’n klein beetje ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *