Amigoe | De Geus: Nog dit jaar afronding Uniqa-verhaal

De Geus: Nog dit jaar afronding Uniqa-verhaal

De Geus: Nog dit jaar afronding Uniqa-verhaal

WILLEMSTAD — UTS-directeur Paul de Geus verwacht dat er voor het einde van het jaar duidelijkheid zal komen over de verkoop van UTS-dochter Uniqa in Suriname. Het lokale telecombedrijf probeert al geruime tijd het verliesgevende dochterbedrijf van de hand te doen. Maar er is nu een partner gevonden, waarmee op dit moment onderhandelingen worden gevoerd.

De Geus weigert nog steeds de naam te noemen van deze onderhandelingspartner. Hij baseert zich op een non-disclosure agreement dat er tussen de partijen is gesloten. Maar volgens onbevestigde verhalen in de media zou UTS aan het onderhandelen zijn met Digicel, dat ook op de Surinaamse markt actief is.

Uniqa is een joint-venture bedrijf, waarin UTS in Suriname participeert. Het werd in 2007 opgericht, maar is tot nu toe niet winstgevend gebleken. Sinds enige jaren probeert UTS het bedrijf van de hand te doen. Er werd een bidding proces opgestart, waaruit twee geïnteresseerde bedrijven overbleven. Op dit moment zijn er onderhandelingen bezig met een van deze bedrijven. Volgens De Geus bevinden deze onderhandelingen zich in de afrondende fase en is hij positief ten aanzien van een afronding van de verkoop voor het einde van dit jaar.

Het onderwerp UTS staat morgen op de agenda van een Centrale Commissie-vergadering van de Staten. Naar verwachting zal de verkoop van Uniqa ook op de agenda staan van deze bijeenkomst, waarbij de Staten op verzoek van de PS-fractie in debat zullen gaan met minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PS). Vanuit deze zelfde PS-fractie is bekend dat er verzet bestaat tegen een mogelijke verkoop. De partij wil een diepgaand onderzoek naar de buitenlandse investeringen van UTS en met name de verliezen die het bedrijf heeft geleden op deze investeringen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *