Amigoe | DNA ‘Nini’ Fonseca niet gevonden op hulzen moord Magnus-verdachte ‘Bolle’

Nini Fonseca | Foto Extra

Nini Fonseca | Foto Extra

WILLEMSTAD — De resultaten van het DNA-onderzoek om vast te stellen of Maximus-verdachte Burney ‘Nini’ Fonseca (ook) aanwezig was bij de moord op Magnus-verdachte Raúl ‘Bolle’ Martinez, zijn inmiddels gereed en afgelopen maandag beschikbaar gesteld.

Daaruit blijkt dat met het DNA-profiel van Fonseca, vergeleken met alle in de DNA-databank van Curaçao aanwezige profielen, er tot op heden geen enkele match gevonden is. Dit betekent dat zijn DNA ook niet is aangetroffen op de lege patronen die na de moord op Martinez zijn onderzocht.

Martinez was de bestuurder van één van de vluchtauto’s, namelijk de mokkakleurige Kia Picanto die hij bij Oost West Car Rental huurde, gebruikt bij de moord op Helmin Wiels in mei 2013. Martinez werd later die maand vermoord. Zijn lichaam werd verminkt bij de vlakte van San Pedro gevonden.

Moordverdachte Dangelo ‘Panchèk’ Damascus, was eerder net als voor zijn betrokkenheid bij de moord op Wiels, ook voor de moord op Martinez vrijgesproken door het hof. Deze zaak is dus nog onopgelost en het OM wilde vooruitgang boeken met de DNA-afname van Fonseca voor vergelijking in de moordzaak Martinez.

Het OM heeft zowel bij het gerecht als bij het hof een verzoek ingediend en daar streed de advocaat van Fonseca, Marije Vaders, tegen, aangezien Fonseca geen verdachte was in de moordzaak. Bovendien waren de aanwijzingen hiervoor, volgens haar, getuigenverklaringen ‘van horen zeggen’, die door de rechter in de Magnus-zaak ter zijde zijn gelegd.

Alle rechters waren het uiteindelijk met het OM eens en op 4 februari jl. liet het hof de DNA-afname toe. Vaders was niet te spreken over de ‘ongelooflijke’ beslissing, maar Fonseca had er zelf niet echt veel problemen mee. Nu blijkt dat hij zich daarover ook geen zorgen hoefde te maken, omdat zijn DNA helemaal niet voorkomt in de DNA-databank van Curaçao.

Zoals het hof besloot waren de onderzoekers van het laboratorium niet beperkt tot alleen bloedafname, maar indien nodig ook wangslijm. Dat is ook gebeurd op 12 augustus jl. en aan de hand daarvan is er een DNA-profiel van Fonseca gemaakt en aan de databank gevoegd. Zijn profiel kan dan voor altijd vergeleken worden met andere DNA-profielen en bij een eventuele match zullen de autoriteiten op de hoogte worden gesteld.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | DNA ‘Nini’ Fonseca niet gevonden op hulzen moord Magnus-verdachte ‘Bolle’

  1. Abraham Mossel

    Wat wild u hier mee bereiken ratadvocate Marije Vaders! saboteren! en het OM terroriseren!. Ik denk ? dat ook U straks gezamelijk met Gerrit de Raaf en de fam Knoops 24×7 aan het kogelvrijvest moet, u maakt zich steeds meer …….?
    en das nie goe!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *