Amigoe | Don Martina weer terug bij MAN

De verzoening tussen Don Martina en zijn familie met de MAN werd afgelopen weekeinde officieel aangekondigd. Oud-premier en mede-oprichter van de MAN, Don Martina, brak in 2011 met de blauwe partij omdat hij zich indertijd niet kon vinden in de opsteling en richting van de partij. | Foto AMigoe

De verzoening tussen Don Martina en familie met de MAN werd afgelopen weekeinde officieel aangekondigd. Oud-premier en mede-oprichter van de MAN, Don Martina, brak in 2011 met de blauwe partij omdat hij zich indertijd niet kon vinden in de opstelling en richting van de partij

WILLEMSTAD — Familie Martina heeft zich verzoend met de MAN. Don Martina, een van de oprichters van de blauwe partij die in 2011 zijn lidmaatschap had opgezegd, werd afgelopen weekeinde door partijleider Hensley Koeiman weer welkom geheten.

Dit gebeurde tijdens een fundraisingdiner van de MAN waar oud-minister, Steven Martina, de aanwezigen toesprak.

Martina brak in 2011 met de MAN omdat hij zich niet meer kon herkennen in de partij die hij ooit had mede-opgericht. Volgens Martina strookten de waarden en normen van de partij niet meer met zijn politieke principes en etiquette. Ook de richting die de partij als lid van de coalitie van MFK, PS en MAN koos, werd door Martina afgewezen. Maar volgens partijcoryfee en campagneleider van de blauwe partij, Kenneth Gijsbertha, heeft Don Martina altijd een blauw hart gehad en wenste hij dat het ooit tot een verzoening zou komen.

Gijsbertha verklaarde vanochtend dat het benaderen van Martina in een poging om hem weer binnen de partij te krijgen, als een proces moet worden gezien. “Er is altijd een vorm van communicatie geweest tussen ons en de familie Martina. Wij zijn Don Martina blijven eren als één van de oprichters en als onze leider. Hij heeft altijd veel voor onze partij en Curaçao betekend.”

Een commissie bestaande uit partijleider Koeiman, Gijsbertha en adviseur Irving Moenir Alam heeft in de afgelopen periode met vertegenwoordigers van de familie Martina om de tafel gezeten. Deze gesprekken zijn ondertussen tot een goed einde volbracht, aldus Gijsbertha. “Wij hebben lange gesprekken gehad over de principes, waarden en richting waar onze partij voor staat. Martina voelt zich weer thuis bij waar wij nu voor staan. Als partij zullen wij vasthouden aan waar de MAN altijd voor heeft gestaan, zelfs als dit moet inhouden dat wij straks in de oppositiebankjes terechtkomen.”

Ook Steven Martina was vanochtend te spreken over de verzoening van zijn familie met de MAN. In zijn toelichting benadrukte hij echter dat de toenadering niks te maken heeft met het feit dat voormalig MAN-leider, Charles Cooper, de partij heeft verlaten en nu een eigen partij heeft. “Dat wordt wel gezegd maar klopt niet. Deze gesprekken waren al gaande voordat Cooper uit de partij stapte. MAN heeft aangegeven de basisprincipes waar de partij altijd voor gestaan heeft, te zullen respecteren. Toen dit werd gezegd vond Don Martina dat hij zich weer thuis kon voelen binnen de MAN.”

In de komende dagen zal Don Martina, maar ook zijn zoons Steven en Robin, weer officieel lid worden. De verzoening tussen de Martina’s en de MAN werd door partijleider Koeiman wereldkundig gemaakt tijdens een fondsenwervingsactiviteit van de blauwe partij. De aankondiging werd door de aanwezigen met applaus ontvangen.

De verzoening tussen Don Martina en zijn familie met de MAN werd afgelopen weekeinde officieel aangekondigd. Oud-premier en mede-oprichter van de MAN, Don Martina, brak in 2011 met de blauwe partij omdat hij zich indertijd niet kon vinden in de opsteling en richting van de partij.
Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *