Amigoe | Drie extra spuitapparaten besteld

spuitwagen-GGD

Drie extra spuitapparaten besteld

WILLEMSTAD — Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft drie extra spuitapparaten besteld om muggen te bestrijden. De bestelling van de zogenaamde ultra low volume-spuitmachines is onderdeel van een grote spuitactie die begin december over het hele eiland gehouden zal worden. Dat zegt sectordirecteur Gezondheid Sirving Keli.

Het aantal spuitwagens die flit verspreiden om volwassen muggen uit te schakelen, komt met de bestelling op acht. Nadat komende week de huidige spuitactie is afgerond, zal een korte pauze gehouden worden in de muggenbestrijding. “Die tijd wordt door G&GZ gebruikt om een grootschalige actie voor te bereiden, waarbij we in een groot aaneengesloten gebied willen gaan spuiten”, zegt Keli. Ondertussen blijft de G&GZ doorgaan met lokale broedplaatseliminaties op basis van klachten.

Via de chikungunya-hotline komen regelmatig nieuwe meldingen van broedplaatsen binnen. De afgelopen week is er 60 maal naar de informatielijn gebeld. “De vragen zijn gevarieerd, maar de meeste mensen bellen over muggenoverlast”, zegt Keli. Inmiddels is C-post bezig met de verspreiding van een informatiefolder over chikungunya. Uiterlijk 17 november zullen alle folders bezorgd zijn.

Huisartsen

De sectordirecteur Gezondheid roept huisartsen niet meer specifiek op om patiënten die het virus onder de leden lijken te hebben naar het laboratorium te sturen voor bloedtesten. Van het begin af aan is daar een misverstand over ontstaan, wat voor veel verwarring zorgde onder de patiënten. Al die tijd hebben huisartsen wel formulieren ingevuld met de klachten en naar G&GZ opgestuurd en ze zullen dat blijven doen. “Bepaalde risicogroepen, zoals mensen met hartziekten, die chikungunya krijgen hebben wel extra aandacht nodig van de huisarts.” Keli vermeldt wel dat ook veel mensen die chikungunya hebben opgelopen helemaal niet naar de huisarts zijn geweest, waardoor er nooit een exact en compleet beeld van de virusverspreiding is.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *