Amigoe | Drie mannen aangehouden bij Spoonz

http://www.amigoe.com/curacao/232744-drie-mannen-aangehouden-bij-spoonz

Drie mannen aangehouden bij Spoonz

WILLEMSTAD — Drie mannen zijn vannacht bij nachtclub Spoonz in Saliña tijdens een controle aangehouden omdat ze weigerden zich te identificeren en zich tegen hun arrestatie verzetten.

De initialen van de mannen zijn R.R.L. (32 jaar), A.S.A. (38 jaar) en P.V.M. (40 jaar) en mochten na ondervraging door de politie naar huis. Volgens feestgangers werden tijdens de controle de uitgangen van het etablissement geblokkeerd wat een onveilige situatie heeft gecreëerd.

De communicatieafdeling van de politie stelde desgevraagd tegenover deze krant de afgelopen tijd telkens meldingen te krijgen van geweerschoten die bij het etablissement worden afgevuurd of van personen die demonstatief hun vuurwapen laten zien. Dat was de aanleiding voor de controle bij Spoonz. Hierbij werden ongeveer 95 personen gefouilleerd en 10 auto’s doorzocht.

Volgens feestgangers werd de controle buiten de club uitgevoerd terwijl binnen niet duidelijk was wat er aan de hand was. “Er brak voor mij een gevecht uit in de club, dus ik wilde meteen het gebouw uit. Toen merkte ik dat de dichtstbijzijnde uitgang geblokkeerd was. Om mij heen werd verteld dat er buiten een vuurgevecht had plaatsgevonden en dat er doden waren gevallen. Ik raakte natuurlijk in paniek en anderen ook. Iedereen wilde naar buiten maar we zaten vast als ratten in een val. We konden nergens heen”, aldus een feestganger. Volgens de feestganger werd niet duidelijk gecommuniceerd wat de activiteiten van de politie inhielden en was er geen politie binnen de club aanwezig. Een andere feestganger vertelt: “Er waren diverse gevechten uitgebroken doordat iedereen naar buiten wilde maar dat niet kon. Er was niet één politieman binnen om de feestgangers te beschermen, mocht er iets ergs zijn gebeurd. Onze levens werden door de politie zelf in gevaar gebracht.”

Ook bij andere uitgaansgelegenheden vonden vannacht controles plaats. De activiteiten van de politie werden in samenwerking met de douane en het Vrijwilligers Korps Curaçao uitgevoerd. Bij bordeel Campo Alegre zijn 22 personen gefouilleerd en ook auto’s doorzocht. Hierbij zijn drie machete’s, twee messen, een honkbalknuppel, een stalen buis en een plastic zakje met hennep in beslag genomen. De politie heeft verder controles uitgevoerd bij een uitgaansgelegenheid aan de Cubaweg. Hierbij werden veertien personen gefouilleerd en enkele auto’s doorzocht. Het is niet duidelijk of er bij deze twee etablissementen ook personen zijn aangehouden.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Drie mannen aangehouden bij Spoonz

  1. tende aki maurice . bo no tin ku skonde aki riba nan i papia di bo mes hende nan ok . paso kon ku bo mire bo tin un problema hopi grandi kubo mes na prome luga . bo ta rasista i bono ta gusta un partido politiko . bo mester tin berguensa di bo mes ku ta tras di bo pc so bo por skonde papia malu di hende i no face two face i e nan mi ta hana ku bo balor i respet di komo hende ta menos ku fekal .

  2. Niet zeuren mensen, dan moet je Spoonz, een verzamelplaats van bolitaslikkers en drugshandelaren, maar niet bezoeken.

    Er komt daar zoveel crimineel volk, dat je je in de sede van de MFK waant.

    Politie had daar al veel eerder en veel harder moeten optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *