Amigoe | E-gates alleen in gebruik tijdens piekuren

De nieuwe e-gates op Hato moeten de wachttijden verkleinen

E-gates alleen in gebruik tijdens piekuren

WILLEMSTAD — “De e-gates doen het naar behoren, maar tijdens daluren worden ze niet gebruikt.” Dat meldt politiewoordvoerder Alfred Suares in reactie op de vraag waarom de elektronische poorten op luchthaven Hato soms dicht zijn.

Er worden dus bewuste keuzes gemaakt met betrekking tot de poorten. “Natuurlijk is er weleens een poort defect, maar er is geen structureel probleem. De e-gates worden alleen gebruikt tijdens piekuren en zijn speciaal voor reizigers van achttien jaar of ouder uit Europa, Canada en de Verenigde Staten, die het online immigratieformulier 24 uur van tevoren digitaal hebben ingevuld op de website van het Curaçaose toeristenbureau CTB.

“Uit navraag bij het hoofd van de Immigratiedienst blijkt dat geruchten over poorten die doorgaans defect zijn of structureel niet in gebruik worden genomen, onjuist zijn. Het hangt van de drukte af en of er grote vlucht(en) zijn binnengekomen”, meldt Suares.

Nieuwigheid

Kort na de officiële ingebruikname in april was er wat verwarring. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer zei dat niet alle passagiers destijds wisten dat ze online het immigratieformulier dienden in te vullen, alvorens gebruik te kunnen maken van de elektronische poorten. Dit gold eveneens voor mensen die op Curaçao zijn geboren maar hier niet wonen. Zij waren van mening dat ze de ed-cards niet hoefden in te vullen. Hierdoor ontstonden er toch rijen, omdat de reizigers alsnog langs de balies moesten.

Alle stakeholders hebben naar aanleiding hiervan stappen ondernomen. Het CTB is een promotiecampagne gestart. Daarnaast is er ook gekeken naar de mogelijkheid om toeristen tijdens hun boeking bij verschillende vliegtuigmaatschappijen al op de hoogte te brengen van de immigratiekaarten. Inmiddels worden de kaarten meer en meer online ingevuld.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | E-gates alleen in gebruik tijdens piekuren

  1. Het werkt uitstekend, niets dan lof.

  2. Pukkie
    Begrijp het niet helemaal. Het feit dat je vroeg op Schiphol was, heeft toch niets te maken met feit dat je op Hato lang op je koffers moest wachten?

  3. Tres Pasitos

    Of zou dat zijn omdat die altijd vrolijke immigratieambtenaren niet in slaap te laten vallen? Of zou het zijn om de gasten als het kan toch persoonlijk hartelijk te verwelkomen en een fijne vakantie te wensen?

  4. Na boeking van de reis, werd in een mail van KLM gewezen op het invullen van de immigratieformulieren per computer. Na invullen ontving ik een kopie per mail. Na aankomst werd dit formulier niet meer bekeken. Zwaaiend met het papier, legde ik mijn paspoort in de machine, bril af, op de voetstappen recht vooruitkijken en klaar was Pietje. Nog nooit zo snel door de immigratie gegaan. Jammer dat we erg vroeg waren op Schiphol, zodat we bijna drie kwartier op de koffers moesten wachten. Maar hulde voor de nieuwe machines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *