Amigoe | E Hende: Boetebeleid FKP onwettig

E Hende: Boetebeleid Fundashon Kas Popular (FKP)  onwettig

E Hende: Boetebeleid Fundashon Kas Popular (FKP) onwettig

WILLEMSTAD — Het boetebeleid van woningbouwstichting FKP is niet conform de wet en de bestaande regelgeving. Dit stelt E Hende. De stichting stelt dat huurders grote bedragen in rekening worden gebracht, die soms op kunnen lopen tot duizenden guldens.

E Hende verwijst naar boetes die huurders van FKP-woningen moeten betalen, als zij volgens de woningbouwstichting illegaal in deze huizen hebben gewoond. Volgens de stichting die zich inzet voor FKP-huurders, is zij benaderd door tal van ontevreden huurders. E Hende stelt over talloze voorbeelden te beschikken.

De stichting noemt een geval van een gezin dat al vanaf 2004 in een FKP-woning woonde om zo voor een inmiddels overleden FKP-huurder te kunnen zorgen. Het gaat om een gezin dat al lange tijd op de FKP-wachtlijst stond en dat iedere maand zijn huur betaalde.

In 2008 stapte FKP naar de rechter om hen uit het huis te laten zetten, juist terwijl het gezin bezig was met het proces om het huurhuis over te nemen. Omdat het gezin niet over een huurcontract beschikte, besloot de rechter dat het uit huis gezet kon worden. In de periode van 2008 tot en met 2012 heeft het gezin hulp gezocht via onder meer werknemers van FKP, de directeur van de woningbouwstichting, maar ook de ombudsman, maar dit mocht allemaal niet baten.

Het gezin bleef in de betwiste huurwoning wonen, omdat zij nergens meer naar toe konden verhuizen. Ze kregen een andere woning in een andere buurt aangeboden, maar dat werd door het gezin afgewezen, omdat hun voorkeur uitging naar een huis in dezelfde buurt, waar zij hun dochter aan het opvoeden waren. Na acht jaar kreeg het gezin een brief van FKP gericht aan de inmiddels overleden huurder, met daarin een boete van 3698,80 gulden vermeld, terwijl al die jaren de huur, maar ook water en stroom stipt werden betaald.

Pas in 2015 startte de FKP-directie het proces om de bewuste huur voor de woning te gaan legaliseren. Maar alleen als het gezin bereid was om een boete van 5000 gulden te betalen. Pa na betaling in termijnen zou de woningbouwstichting bereid zijn om de huur van het gezin te gaan legaliseren. Ook werden zij gedwongen om de huurachterstand van de overledene te betalen, ofschoon volgens het gezin deze geen schuld had achtergelaten. Omdat het gezin geen alternatief voorhanden had, gingen zij akkoord met de aangeboden regeling van FKP.

Het gezin stapte naar E Hende, die constateerde dat de boetepraktijk van FKP illegaal was. De stichting stapte naar het bestuur, waar zij door bestuurslid Elvin Gerard in het gelijk werd gesteld. E Hende roept huurders op om geen overeenkomsten met FKP te ondertekenen zolang er een onderzoek van het bestuur naar het handelen van de directie loopt.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | E Hende: Boetebeleid FKP onwettig

  1. FKP zorgt voor verhuur van sociale woningen, is er al een inkomens toest gedaan als de huurders in deze huizen wel gerechtigd zijn om daar nog te wonen.
    In steenrijk is de woning huur 58 gulden en op brievengat 72 gulden maar als ik de dure auto’s voor de huizen zie staan die kosten wel twee keer de huur per maand aan aflossing aan de bank .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *