Amigoe | Echtgenoot gedode verpleegster langer vast

Echtgenoot gedode verpleegster langer vast

Echtgenoot gedode verpleegster langer vast

WILLEMSTAD — De aanhouding van de 43-jarige Arthur H., de hoofdverdachte van de moord op zijn vrouw Cristina Barry in hun eigen tuin bij Zuid-Bonam, is vandaag door een rechter-commissaris (RC) getoetst en goedgekeurd. Hierna besloot officier van justitie Ludmila Forbes-Vicento, belast met het onderzoek, bevel te geven om hem langer vast te houden.

H. zit sinds afgelopen vrijdag vast in verband met de moord in de Kaya Misa Alegre en inmiddels is zijn aanhouding door het OM met acht dagen verlengd. Tevens is er vóór zijn aanhouding een huiszoeking verricht in de woning. Diverse spullen, waaronder documenten en een computer zijn in beslag genomen.

De politie keerde gisteren wederom terug naar de woning voor een onderzoek rondom het huis, in een mondi. De politie zou op zoek zijn geweest naar het moordwapen, nadat de buren gemeld zouden hebben dat ze H. vlak na de moord uit die mondi zagen komen.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer was vandaag wegens vergaderingen niet bereikbaar voor commentaar, maar volgens welingelichte bronnen trof de politie in die mondi niets aan.

Verder blijkt dat de vrouw meer dan dertig messteken had opgelopen die avond. Volgens het OM blijkt uit de resultaten van de lijkschouwing dat de vrouw door bloedverlies om het leven is gekomen.

Ochtendkrant Vigilante meldde tevens vandaag dat H. een man 5000 gulden zou hebben betaald om zijn vrouw tijdens de carnavalsperiode te vermoorden. H. zou de man alle gegevens van zijn vrouw hebben gegeven, waaronder haar rooster. Kopieën van deze gegevens werden ook door de krant gepubliceerd. De huurmoordenaar zou zich later bedacht hebben en aan H. hebben bekendgemaakt de vrouw niet meer te willen vermoorden. Dit zou een grote ruzie tussen de twee hebben veroorzaakt en er zouden zelfs doodsbedreigingen zijn geuit.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *