Amigoe | ‘Echtscheiding van mijn ouders was reden dat ik drop-out ben’

Met alle pleidooien Sulvaran en requisitoir Openbaar Ministerie

Gerrit Schotte | Foto © Guus Dubbelman Volkskrant

Gerrit Schotte | Foto © Guus Dubbelman Volkskrant

WILLEMSTAD — Statenlid Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner en tevens moeder van zijn dochter Sophia, Cicely van der Dijs, kregen vlak voor het sluiten van het Babel-onderzoek ter zitting het laatste woord.

Schotte legde zeer geëmotioneerd de reden uit waarom hij een ‘stoute jongen’ is geworden, in die zin dat hij een drop-out werd. Van der Dijs benadrukte een sterke vrouw te móeten zijn voor haar familie.

Schotte nam het Openbaar Ministerie kwalijk dat zijn ‘rebelse periode’ na de echtscheiding van zijn ouders, toen hij veertien of vijftien jaar oud was, gebruikt werd om hem als een ‘slecht persoon’ aan te merken. Iets wat hij als desastreus heeft ervaren. Het feit dat hij een drop out is, werd door het OM gebruikt om hem ook nog als gevaarlijke crimineel te bestempelen en ook te achtervolgen en dat doet zeer veel pijn, aldus Schotte. “Ik was een kind, mevrouw de rechter, geen crimineel.”

Verder benadrukte hij dat hij in de politiek is gestapt om een positief verschil te maken voor het land. Sindsdien heeft hij te maken met vele aanvallen van vijanden en tegenstanders die geen limiet kennen. Bovendien verzocht hij de rechter om, indien hij strafbaar is, hém dan op te sluiten, maar niet de moeder van zijn kind. Hij wil niet dat Sophia het slachtoffer wordt van dit alles en verzocht de rechter dringend om haar niet van haar moeder te scheiden. Van der Dijs schetste een beeld van haar leven, na de inval op 9 december 2013 in hun woning, twee dagen na haar baby shower. Het duurde heel lang voordat ze zich weer veilig voelde in haar eigen woning.

Ze vroeg zich bovendien hardop af hoe men voornamelijk op Radio Z86 in de vroege ochtend van 20 mei 2014, kon weten dat Schotte gearresteerd zou worden, uren voor zijn arrestatie. Schotte was op dat moment thuis en maakte zich klaar voor een interview met televisiezender CBA bij WTC, waar de aanhouding plaatsvond. Kort daarna werd ze overrompeld door haar eigen aanhouding en ze schaamt zich nog steeds dat haar ouders haar later onterecht in een kaki-uniform, dat veroordeelden dragen, in de krant en voor het Stadhuis moesten zien.

Maar ze moet sterk zijn, aldus Van der Dijs. “Ik houd mij sterk, sterk voor mijn dochter, sterk voor mijn ouders, sterk voor de functie die ik bekleed als directrice daar ik een bedrijf van rond de 100 werknemers in stand moet houden. Sterk voor mijn partner die ook terecht staat, sterk omdat ik sterk móet zijn. Ik sta nu voor u en probeer mij ondanks alle emoties nog steeds groot te houden en sterk te blijven, het valt helemaal niet mee.”

Bron: Amigoe

2016 02 17 – Requisitoir Openbaar Ministerie-Babel-Gerrit Schotte-Cicely Van Der Dijs

Geldstromen schema OM + pleitnotities Sulvaran

2016 02 17 – Requisitoir Openbaar Ministerie-Babel-Gerrit Schotte-Cicely Van Der Dijs-schema

Pleitnotities mr. Eldon Peppie Sulvaran, advocaat Babelverdachten Cicely van der Dijs en Gerrit Schotte

2016 02 17 – Pleitnotities Eldon Peppie Sulvaran-Babel-Gerrit Schotte-Cicely Van Der Dijs

2016 02 17 – Pleitnotities Eldon Peppie Sulvaran-Babel-Gerrit Schotte-Cicely Van Der Dijs-Deel-2

2016 02 17 – Pleitnotities Eldon Peppie Sulvaran-Babel-Gerrit Schotte-Cicely Van Der Dijs-Deel-eindversie

2016 02 19 – Babel Sulvaran Gerrit Schotte Cicely Van Der Dijs Dupliek

2016 02 19 – Babel Sulvaran Gerrit Schotte Cicely Van Der Dijs Case Diagram

2016 02 19 – Babel Cicely Van Der Dijs Laatste Woord

2016 02 19 – Babel Gerrit Schotte Laatste Woord

2016 02 19 – Babel Sulvaran Gerrit Schotte Cicely Van Der Dijs Brief Terracciano

2011 05 02 – Babel – Brieven Gerrit Schotte Aan Italiaanse Authoriteiten Met Maffiaconnecties Francesco Cor…

Bron: Openbaar Ministerie
Bron: MFK

7 Reacties op “Amigoe | ‘Echtscheiding van mijn ouders was reden dat ik drop-out ben’

 1. De dag dat Schotte overlijd moet tot national feestdag worden uitgeroepen.

  Hij is niet meer dan een smerige kakkerlak.

 2. geen medelijden met deze crimineel.
  had hij ook niet toen hij een vrouw dood heeft gereden met 100 KM per uur en de nodige drugs/zwart geld in zijn achterbak.
  zijn schoonvader, die toen minister van justitie was heeft hem vrij weten te houden.
  hij had nog net de tegenwoordigheid van geest vriendjes te bellen om die tassen met zwart geld of drugs snel uit de auto te halen voor de politie kon arriveren.
  deze schotte had als kind al lange vingers toen stal hij geld bij vriendjes thuis uit de portemonnee van de ouders.
  daarna is het alleen maar erger geworden.
  dus nee geen medelijden met hem en ook niet met zijn geliefde, die hij dagelijks bedriegt met allerlei types, man of vrouw het maakt hem niet uit.
  als ze maar verliefd zijn op deze narcist.

 3. De reactie van een lafaard.

 4. Hendrik Schotte moet zich doodschamen voor het criminele monster dat hij op de wereld gezet heeft.

  Van mij mag Hendrik mee naar Bon Futuro.

 5. @tuna
  U heeft totaal geen enkele vorm van empathie. Gerrit moet een leren band dragen bij zijn gouden IWC van 42.000 dollar (zie bovenste foto van Schotte) iedereen weet dat bij dit type horloge een gouden band hoort. Hij wordt hierom uitgelachen door de casino-eigenaren.

  Weet u wat dat betekent: uitgelachen worden door de Mafia?

  Een voorbandje van een step, kun je makkelijk stelen. Een gouden horlogeband wordt een stuk moeilijker, je moet dan ook nog de juiste maat stelen.

  Meneer (of mevrouw) Tuna, u bent een zelfzuchtig en hardvochtig mens. Schaam u!

 6. Ach draaideurcrimineel, mijn ouders zijn ook gescheiden maar ik ging daarna niet vreemd, pleegde geen fraudes en Reed geen bejaarde vrouw dood zonder ooit nog naar de nabestaanden om te kijken.

  Ik neukte niet met Stella van Rijn op dienstreis terwijl mijn vrouw thuis zat.

 7. Ik had een vervelende jeugd, de voorband van mijn step was altijd lek en daarom kon ik niet aan de maatschappij deelnemen, mijn fiets… die heb ik nooit gehad, ik mocht er alleen van dromen. En daarom edelachtbare ben ik geworden wie ik nu ben; Een manipulerende op eigen voordeel uit zijnde persoon, maar ik kan er echt niets aan doen hoor…
  Gerrit doet zich als zielig slachtoffer voor, maar ontkent niets, geeft eigenlijk alleen maar aan dat er redenen voor zijn! Dat hij zielig is daar kan ik hem wel gelijk in geven, misschien troost dat een beetje, ik vind Gerrit namelijk heeeeel erg zielig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *