Amigoe | Explosieve groei in uitgaven zorgsector’

Ben Whiteman

Whiteman: explosieve groei in kosten gemoeid met de ziekenhuiszorg, medicijnen en laboratoriumkosten

WILLEMSTAD — Een explosieve groei in kosten gemoeid met de ziekenhuiszorg, medicijnen en laboratoriumkosten. Dit zal volgens minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, PS) ertoe leiden dat aan het eind van dit jaar de tekorten van het fonds basisverzekering ziektekosten (bvz) met 31 miljoen gulden zullen stijgen. Whiteman kwam met zijn verklaring tijdens de beantwoording van vragen, die door Pais-Statenlid Marilyn Moses waren gesteld. 

Zij wilde weten hoe het kwam dat voor het eind van dit jaar met een tekort van 17 miljoen rekening was gehouden, maar dat nu wordt uitgegaan van een tekort van maar liefst 48 miljoen gulden.

Volgens de minister is de verhoging van 31 miljoen terug te voeren naar een stijging van de uitgaven in ziekenhuis-, laboratoria- en medicijnkosten. Whiteman verklaarde tijdens de vergadering zich te verbazen over deze gestegen uitgaven. Volgens hem zijn deze hogere uitgaven vreemd, omdat Curaçao niet met een epidemie te maken heeft gehad die zo’n explosieve groei zou kunnen verklaren.

Whiteman verklaarde dat de regering al werk heeft gemaakt van de budgettering van de ziekenhuisuitgaven. Men is tevens al bezig met oplossingen voor de stijging van de laboratoriumkosten. Ook voor de medicijnuitgaven wordt volgens de minster aan maatregelen gewerkt.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Explosieve groei in uitgaven zorgsector’

  1. Misschien is er wat geld terug te halen bij de Med. specialisten die fraude heben gepleegd.
    of bij degene die 300.000 mondkapje hebben besteld en nooit zijn geleverd.
    die mondkapjes waren nu wel handig geweest ( ebola) 48 miljoen is bijna 10% meer dan gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *