27 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Feffik: We zitten vast

HomeMediaAmigoe | Feffik: We zitten vast
Feffik: We zitten vast
Feffik: We zitten vast

WILLEMSTAD — Feffik heeft nog geen reactie gehad op de brief die ze op 3 oktober jl. hebben gestuurd aan de Raad van Ministers (RvM) en demissionair premier Ben Whiteman (PS).

Dat meldt vicevoorzitter Paul de Rooy desgevraagd aan de Amigoe. Vanwege de beslaglegging door het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) kan het instituut voor vakonderwijs geen kant op.

Dat er nog geen gehoor is gegeven aan de brandbrief van de school getuigt volgens De Rooy van onbehoorlijk bestuur, daar Feffik een overheidsstichting is. “Begin september werd er beslag gelegd op onze rekening. Het is nu 17 oktober en zijn eind deze maand niet in staat om onze rekeningen te voldoen.” Momenteel heeft de beslaglegging nog geen directe invloed op de voortzetting van de dagelijkse activiteiten. Onder het personeel heerst er echter wel onrust, omdat de salarissen niet kunnen worden uitgekeerd eind deze maand.

De vicevoorzitter laat weten dat de beslaglegging aanvankelijk zou worden opgeheven als 25 procent van de totale schuld van 2,3 miljoen gulden in één keer zou worden afbetaald. Dit komt neer op ongeveer 600.000 gulden. APC heeft dit bedrag uiteindelijk verlaagd naar 300.000 gulden, omdat de stichting heeft aangetoond de schulden te willen aflossen. Maar dat de overheid dit laatstgenoemde bedrag niet kan opbrengen, betreurt hij. Wat betreft de restschuld moet er maandelijks 76.000 gulden worden afgelost.

Feffik heeft naar aanleiding hiervan nogmaals een verzoek gestuurd aan demissionair minister van Onderwijs, Irene Dick (PS), om de zaak te bespreken. Echter, het antwoord is tot op heden uitgebleven. “Ik vind het eerlijk gezegd heel onbeleefd om niet te antwoorden in zo’n penibele situatie. Dick lapt de hele kwestie aan haar laars.”

De ministeriële werkgroep, die zou worden samengesteld om de reorganisatie in goede banen te leiden – bestaande uit het vertegenwoordigers van de ministeries van Onderwijs, Economische Ontwikkeling en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn – is daarnaast nooit van de grond gekomen. “De werkgroep had eind februari geïnstalleerd moeten worden, zodat we in augustus met een schone lei hadden kunnen beginnen, maar helaas zijn we dit schooljaar gewoon op dezelfde manier verdergegaan.”

Wat De Rooy het meest bezwaart is dat de overheid de subsidie verder wil verlagen om de schulden aan APC te betalen. De subsidie is over een aantal jaren namelijk al verlaagd van 12,5 naar 4,8 miljoen gulden. “We zitten vast. We kunnen onze schulden aan derden niet aflossen. We kunnen niet bij ons geld. Eind deze maand kunnen we niet eens onze Aqualectra-rekening betalen. Er moet dus op korte termijn een oplossing komen. Voor een overheid met een miljoenenbegroting moet er een uitkomst zijn. De RvM heeft een zekere verantwoordelijkheid. Ze zeggen dat het onderwijs prioriteit nummer één is, maar als puntje bij paaltje komt, is dit niet merkbaar. Als bestuur hebben we ons rot gewerkt om onze zaken op orde te krijgen. We hebben nu alles op een rijtje, transparantie en zicht op alle schulden. We wachten nu op de reorganisatie, maar de hulp komt maar niet”, aldus een zeer teleurgestelde vicevoorzitter.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties