Amigoe | FMA sluit voorlopig door geldtekort

FMA: Fundashon pa Maneho di Adikshon

FMA sluit voorlopig door geldtekort

WILLEMSTAD — De stichting verslavingszorg Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA) heeft over de maanden oktober en november haar subsidie voor een bedrag van ruim een half miljoen gulden, niet ontvangen van de overheid. Dit heeft voor veel problemen gezorgd, waardoor de stichting deze maand niet in staat is de salarissen van 45 medewerkers te betalen.

Door geldtekort voor het betalen van andere kosten, is uiteindelijk besloten om de stichting voorlopig te sluiten vanaf aanstaande dinsdag.

Ook het rehabilitatiecentrum dat onder de FMA valt, kan de salarissen van de medewerkers niet betalen. Rekeningen van Aqualectra kunnen ook niet betaald worden, waardoor de stroom afgesloten zal worden, zowel bij het inloopcentrum/nachtopvang in het oude Kranshi-gebouw – waar de dakloze chronisch verslaafden opgevangen worden met bed, bad en brood – als bij het kantoorgebouw aan de Oosterbeekstraat. De organisatie is dus na maandag niet in staat om de cliënten van het inloopcentrum eten te geven of hen te laten baden.

Algemeen manager Meta Fahrenfort wist desgevraagd niet te vertellen tot wanneer de stichting gesloten zal blijven.

Het is voor de FMA onduidelijk wat de reden is van deze storing in de subsidiebetaling, die al jaren naar behoren verloopt. Het is ook, na vier weken, nog niet concreet wanneer dit probleem opgelost zal zijn, aldus Fahrenfort. Ze zegt desgevraagd verschillende redenen te hebben gehoord, maar niets is duidelijk. Zo heeft ze begrepen dat er problemen zijn ontstaan bij de ministeries van Financiën en GMN (Gezondheid, Milieu en Natuur). “Wij horen al maanden dat er problemen zijn, maar de subsidie had deze maand betaald moeten zijn.” Fahrenfort hoopt vandaag meer te weten te krijgen van de desbetreffende ministeries over de status van de subsidie.

De FMA houdt zich aan alle regels voor wat betreft rapportage omtrent de besteding van subsidiegelden en levert tijdig de jaarrekening in, zoals ook over het afgelopen jaar weer gebeurd is, wat de situatie nog vervelender maakt voor de stichting.

GMN-minister Bernard ‘Ben’ Whiteman noch Financiënminister José Jardim was bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | FMA sluit voorlopig door geldtekort

  1. Maar d’r word wel snel geld uitgegeven voor snoepreisjes, fraudelientjes en het opknappen van andermans bouwkundig puinhoop om de karnaval’s route te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *