Amigoe | FOL wil haast met zelfstandig Hoofdstembureau

Anthony Godett

FOL-leider Anthony Godett wil haast met zelfstandig Hoofdstembureau

WILLEMSTAD — FOL-voorzitter Anthony Godett wil dat de regering haast maakt met de verzelfstandiging van Hoofdstembureau Konseho Supremo Elektoral (KSE).

Godett reageert hiermee op de aankondiging van de regering dat KSE pas in 2016 verzelfstandigd wordt. Maar Godett is van mening dat dit eerder moet gebeuren.

KSE is onder meer belast met het organiseren van verkiezingen in opdracht van de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), toezicht houden op de kandidatenlijsten, nummering van de lijsten, het kiezen van de politieke kleuren van de lijsten en publiceren en goedkeuren van de verkiezingsuitslag. Godett is kritisch over de huidige opzet van het Hoofdstembureau.

Hij wijst erop dat het bureau niet over een eigen kiezersregister, gebouw en ook niet over de noodzakelijke financiële middelen beschikt. Nog erger vindt Godett het feit dat de leden van KSE door de regering worden benoemd en dus niet onafhankelijk kunnen zijn, aldus de FOLvoorzitter.

Voor de oranje partij is de huidige stand van zaken reden om een serie vragen aan de verantwoordelijke BPDminister Etienne van der Horst (Pais) te stellen. Zo wil de oranje partij, die op dit moment niet in de Staten is vertegenwoordigd, weten of de regering bereid is om de verzelfstandiging van KSE naar voren te halen, wie er in het bestuur van de stichting zitten en wanneer hun zittingsperiode is afgelopen.

Godett wil tevens weten hoe vaak KSE bijeen is gekomen sinds de verkiezingen van 2012 en of de regering bereid is om het kiesreglement op het eiland aan te passen.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | FOL wil haast met zelfstandig Hoofdstembureau

 1. Excuus Jos, je hebt gelijk,

  Overigens heb ik vernomen dat Myrna Godett nog steeds op de payroll staat van Selikor terwijl ze al jaren thuis soaps zit te kijken op tv.

  Kan iemand dat natrekken?

  Hoe dan ook, Myrna en Anthony hebben samen nog geen IQ van 50.

 2. @Marcel

  Wel de feiten juist weergeven. Godett was nooit premier, wel zijn zus voor een klein jaar (12 aug. 2003 beedigd)
  Haar legendarische woorden waren:
  “Ik heb mavo en een praktijkdiploma boekhouding en ik ben secretaresse geweest. De functie zal niet moeilijk voor me zijn.”

 3. Onder welke steen komt dit nu weer vandaan gekropen ? Zelfs het oranje vlaggetje wat jaren lang boven in de boom bij Veeris hing te wapperen is weg, maar hij komt weer tevoorschijn.
  De vragen door mijnheer Godett worden gesteld namens niemand. Nou ja , wellicht namens Myrna. Antwoord hoeft de corrupte boef natuurlijk pas te verwachten als hij weer wordt gekozen in de Staten.

 4. Als je geen inkomen hebt met het kweken van leguanen moet je de politiek in want dat geeft wel garantie op maandelijkse inkomsten. Velen zien de politiek als werk en inkomen terwijl het niet zo is, het is veel meer dan dat alleen. Anderen nemen hun zetel mee alleen maar voor het geld. Ik denk niet dat men nog op deze man zit te wachten. Wat een lef.

 5. En wie is Godett ook al weer? Was dat niet de man uit de mondi die alleen op school heeft gezeten als er een bal van het dak gehaald moest worden en nog drie woorden foutloos kan spreken maar desondanks premier werd van onze bananenrepubliek.

  Die het aanlegde met de criminelen Nelson Monte, Richard Salas en Ben Komproe en vervolgens zelf ook een jaar de gevangenis in moest wegens corruptie?

  Moeten we echt luisteren naar deze delinquent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *