Amigoe | FOL wil medische marihuana legaliseren

FOL houdt ‘referendum’ over deelname verkiezingen

FOL wil medische marihuana legaliseren

WILLEMSTAD — De FOL wil dat Curaçao overgaat tot de legalisering van marihuana voor medicinaal gebruik. Dit is een van de zaken die aan bod komen in het actieprogramma: Kos Sigur (een zekere zaak) van de oranje partij.

De FOL stelt dat tal van landen marihuana voor medisch gebruik al hebben gelegaliseerd en dat nog veel meer landen dit ook in de toekomst zullen gaan doen. De FOL is een van de weinige partijen die tot nu toe haar partijprogramma voor de komende regeerperiode presenteert.

De oranje partij stelt sociaal democratische waarden hoog in haar vaandel te hebben. Het gaat hierbij om onderwerpen als een rechtvaardige verdeling van de tegoeden van het eiland, een betere sociale zorg, meer aandacht voor wijken, meer economische groei, stabiliteit in het onderwijs, het creëren van zoveel mogelijk nieuwe banen en meer aandacht voor sport, cultuur en wetenschap.

In het document presenteert de FOL haar visie op de korte en middellange termijn voor het eiland in de komende vier jaren. Volgens de partij beschikt Curaçao over voldoende intellectuele capaciteiten, vindingrijkheid, creativiteit en vastberadenheid om zich te verenigen en om de zaken die gecorrigeerd dienen te worden, recht te zetten. We zijn vastbesloten om alles wat er in de afgelopen jaren verloren is gegaan, te herwinnen. Dit volk dient te krijgen wat het verdient.

Ons manifest is bedoeld voor al diegenen die er in geloven en willen werken aan een beter Curaçao.” Op de korte termijn wil de FOL de omzetbelasting met 1 procent verlagen. De kieswet moet volgens de oranje partij op de schop. De FOL maakt zich sterk voor een a-politieke, transparante en betrouwbare kieswet. Maar ook voor het aan banden leggen van de winsten van overheidsbedrijven.

De partij wijst erop dat overheids- nv’s non-profit moeten worden en het moet niet de bedoeling dat zijn dat deze bedrijven dure diensten aan het volk aanbieden om zo grote winsten te kunnen maken. Het midden- en kleinbedrijf moet volgens de FOL beter ondersteund worden door de regering. De verkoop van woningen van woningbouwstichting FKP moet versneld gaan gebeuren.

Ook maakt de FOL zich sterk voor een speciaal bureau Energiezaken dat alles dat te maken heeft met energie onder zich moet krijgen. In dit verband pleit de oranje partij er ook voor om op alle bakkerijen en sportterreinen zonnepanelen te installeren.

Veel belang hecht de oranje partij ook aan het afschaffen van visa voor bewoners van de Dominicaanse Republiek en Haïti. Terwijl er nu wel werk gemaakt moet worden van een nationaal theater voor Curaçao. De herziening van het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP) moet nu echt gaan plaatsvinden, aldus de FOL. Dit plan staat de ontwikkeling van het eiland in de weg.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | FOL wil medische marihuana legaliseren

 1. Godett was tot Schotte kwam de grootste idioot die we in de politiek gehad hebben.

  Zijn zus Myrna was net zo erg. Die blijft altijd een paar kilometer uit de buurt van de Caprileskliniek omdat ze bang is dat ze anders gezien wordt als een ontsnapte van de gesloten afdeling voor permanente idioten.

  Ze schijnt overigens nog steeds op de payroll van Selikor te staan alhoewel ze daar jaren geleden al uitgegooid is.

 2. Briljant idee! Ik zie de nieuwsberichten al, de overvaller kwam de botica binnen gewapend met een pistool en schreeuwde wiet, wiet ik wil wiet anders schiet ik jullie een kogel door je kop. Met de verkiezingen aanstaande kunnen al die dokters op de lijsten van politieke partijen, gratis wiet recepten uitdelen. Waarom geen koffieshop trouwens? Dan kunnen onze jongeren net als in Nederland de hele dag stoned tegen een tafelpoot zitten praten en lachen.

  Godett wij zijn naamsgenoot maar helaas niet even rijk. Ik wou dat ik net zo rijk als jou ben. Ik zeg het even in het papiamentoe dan begrijpen die Nederlanders niet want de meesten wijgeren toch om in te burgeren.

  Mi donjo di trabou ta un macamba anto bo mes sa kon pichirie macamba ta, pa nan ta katibo moderno nos ta. Mi no kera horta su sen pamie no bai sera manera bo. Nan a kita tur kos for di nos mi ta waak jen muhe pretu ku macamba brasa ta kana. Hasta nos muhe nan nan ta kwe awor.

  Voor de Nederlandse lezer, ik heb alleen in het papiamentoe tegen Godet gezegd dat wij heel blij met de Nederlanders hier zijn en dat zij dushi hende zijn.

  Wiels heeft Godet altijd dom genoemd, nou zo dom is Godet niet, hij weet dat je echt stoned moet zijn om op Frente Obrero te stemmen.

 3. Fijn dat de FOL voorstander is om dit onrecht ter spraken te brengen.
  Hennep is al duizenden jaren gebruikt als medicijn en grondstof voor vele andere producten. Een ieder die baat heeft bij het gebruik van medische marihuana zou daar zonder bang te hoeven zijn voor vervolging door het OM gebruik van moeten kunnen maken. Alle medicijnen van de farmaceutische industrie hebben bijwerkingen waaraan zelfs mensen overlijden. Medische marihuana daarentegen is volkomen veilig en wordt succesvol gebruikt bij vele ziektes en aandoeningen.

  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/dit-is-de-ware-reden-dat-hennep-illegaal-is/

  http://www.ncsm.nl/hoe-werkt-cannabis/bij-welke-klachten

 4. Abraham Mossel

  WHAAAAAAAAAAAAA Godette,Mohamed,Mondela,Tromp, kan beter verklaren dat hij marihuana ( vragen of hij het woord foutloos kan uitkraaien) legaal wil hebben en ook coffieschops die gedoogd worden in de binnenstad. succes verzekerd als Gerrit de Raaf niet gouw het voor zijn neus weg pikt door actie voerder Pik. Wat heeft die Godett eigenlijk met vermogen aan gestolen geld over,de ruggen van de arme bevolking gedaan?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *