Amigoe | Getuigen: Moordverdachte ‘Gamba’ ook betrokken bij goudroof

door Jomaira v/d Meulen-Angela

Keith 'Gamba' Godwin nu ook verdacht van goudroof in 2012

Keith ‘Gamba’ Godwin nu ook verdacht van goudroof in 2012

WILLEMSTAD — Keith Kemba Godwin uit St. Kitts stond vanochtend terecht voor zijn betrokkenheid bij de moord op Raikel Conception op 27 januari 2013 bij Caracasbaai. Hij gaf toe dat hij Gamba wordt genoemd. Opmerkelijk is dat in het dossier van deze zaak, genaamd ‘No Limit’, staat dat hij en leden van de bende No Limit Soldiers (NLS) de uitvoerende daders zouden zijn geweest bij de goudroof uit de boot Summer Bliss in november 2012 bij Grote Werf.

 

Althans, dat is wat twee getuigen verklaarden. Het gaat hier om de spoorloos verdwenen getuige Suzy R. – één van de vriendinnen van de schutter bij de moord op Helmin Wiels, Elvis ‘Monster’ Kuwas – en Lisa, de zus van Luigi ‘Pretu’ Florentina. Deze laatste zat opgesloten voor de moord op Wiels in mei 2013 en die pleegde zelfmoord in zijn politiecel.

Getuige R. zou de dag voordat de overval op Summer Bliss plaatsvond die door mannen in politie-uniformen werd gepleegd, leden van NLS met nep politie-uniformen hebben gezien. R. verklaarde: “Ik heb Luigi, Venenu, Nini en Gamba in de garage van Luigi gezien. Gamba en Venenu hadden kogelvrije vesten met ‘Polis’ erop aan.” Dit verhaal wordt volgens zaaksofficier Gert Rip door Lisa, de zus van Luigi Florentina, bevestigd.

Ter verduidelijking: Luigi is Pretu, Venenu is Adriaan Martha die als schutter in de zaak van de Hato-schietpartij werd veroordeeld en Burney ‘Nini’ Fonseca is door het OM als één van de intellectuele daders achter de moord op Wiels aangemerkt. Nini zit tevens vast voor zijn betrokkenheid bij diverse drugstransporten.

Dit betekent dat het OM weet wie de uitvoerende daders zijn in de goudroofzaak. Deze zaak werd vorig jaar door het Gerecht in Eerste Aanleg voor onbepaalde tijd aangehouden, omdat de advocaten van de mannen Giovanny R., Roger P., Arthur D. en Jose Luis Z. – verdacht van het helen van de goudstaven – onder andere de vermeende eigenaren van de goudstaven, de kapitein en de drie bemanningsleden van de Summer Bliss willen horen. De zaak is terugverwezen naar de rechter-commissaris.


Moordzaak ‘No Limit

Terwijl het onderzoek naar de goudroof loopt, wil officier Rip dat ‘Gamba’ Godwin twaalf jaar achter de tralies verdwijnt voor zijn betrokkenheid in de zaak ‘No Limit’. Zoals de Amigoe de laatste twee jaar meerdere malen berichtte, gaf de veroordeelde schutter van Wiels, ‘Monster’ Kuwas aan dat hij Conception had neergeschoten op de kade van Caracasbaai en dat ‘Gamba’ de bestuurder was van de gebruikte vluchtauto. De vrouw van Kuwas, Monalisa, verklaarde dat Kuwas hiervoor 75.000 gulden had gekregen van ‘Pretu’, een bedrag dat hij met ‘Gamba’ moest delen. Volgens Kuwas heeft hij van ‘Gamba’ het vuurwapen gekregen om Conception te doden. Volgens Monalisa was dat wapen van ‘Gamba’ zelf. Zoals deze krant eerder berichtte, blijkt uit een onderzoek van het OM dat hetzelfde wapen voor de moord op Wiels werd gebruikt.

Tevens blijkt dat volgens K. ‘de problemen die zij met elkaar hebben gekregen, waarbij Conception in de voormalige Bandera Grill een vuurwapen tevoorschijn haalde’, het motief was voor de moord op Conception.

Onschuldig

Godwin benadrukte vandaag onschuldig te zijn. Hij gaf aan in die periode niet op het eiland te zijn geweest, maar thuis in de Verenigde Staten. Verder beweerde hij de leden van NLS niet te kennen, maar wel ‘Bolle’, oftewel Raúl Martinez, die fungeerde als één van de chauffeurs van de vluchtauto bij de moord op Wiels. Zijn lichaam werd later zwaar verminkt bij de vlakte van San Pedro teruggevonden, nadat duidelijk werd dat hij de vluchtauto, een mokkakleurige Kia Picanto, bij Oost West Car Rental in Montaña had gehuurd. Volgens officier Rip was Godwin weldegelijk goed bevriend met de NLS-leden en hij haalde hiervoor diverse verklaringen aan van getuigen die hen kennen en van familieleden van deze NLS-leden.

Godwin was tussen juli 2012 tot april 2013 op Curaçao, blijkt verder uit het dossier. Hij verklaarde zelf op vragen van de rechter, dat hij toen bij ‘Bolle’ Martinez logeerde, de buurman en goede vriend van Florentina en buurman van Fonseca. Martinez zorgde voor alle (levens)kosten en omdat hij het eiland niet goed kende, koos hij ervoor om hier geen auto te rijden, voegde Godwin toe. Zijn advocate benadrukte vanochtend dat vooral de verklaringen van getuige R. niet gebruikt dienen te worden, aangezien zij spoorloos is en dus niet beschikbaar voor vragen van de verdediging. Meer van haar betoog en deze zaken in een volgende editie van deze krant.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *