Amigoe | Getuigenverhoor rectificatiezaak Rozier openbaar

Getuigenverhoor rectificatiezaak Rozier openbaar

Getuigenverhoor rectificatiezaak Rozier openbaar

WILLEMSTAD — De rectificatiezaak die ex-Statenvoorzitter Dean Rozier tegen zijn voormalige MFK-partijgenoten Monique Koeyers-Felida, Rudney Garmers en Gilmar Pisas heeft aangespannen, wordt morgenochtend voortgezet.

Morgen zal Rozier zelf worden gehoord. Persmedewerker van het gerecht Bas Jussen maakte eerder desgevraagd per abuis bekend dat deze enquête, oftewel getuigenverhoor, achter gesloten deuren zou plaatsvinden. Hij kreeg echter verkeerde informatie van de administratie-afdeling.

Echter vandaag geeft hij desgevraagd aan van de rechter te hebben begrepen dat deze zaak openbaar is voor het publiek. Deze zaak loopt sinds vorig jaar. Zoals bekend beschuldigt Pisas Rozier van een poging tot omkoping.

Volgens Pisas zou Rozier in opdracht van een anonieme groep en de toenmalige gouverneur Frits Goedgedrag geprobeerd hebben hem, Garmers en Koeyers-Felida om te kopen, zodat zij de MFK-fractie zouden verlaten.

De leden zouden elk een half miljoen gulden ontvangen als ze de stekker uit de coalitie zouden trekken. Ook kregen zij een mondelinge garantie voor een andere baan. Pisas heeft de verdachtmakingen op 6 augustus vorig jaar bij het Openbaar Ministerie gemeld.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *