Amigoe | Gevangenbewaarders eisen betere werkomstandigheden

Gevangenbewaarders eisen betere werkomstandigheden

Gevangenbewaarders eisen betere werkomstandigheden

WILLEMSTAD — Een groep gevangenbewaarders begaf zich gisteren naar het kantoor van minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) aan het Wilhelminaplein om een brief in te dienen over hun ontevredenheid over de opgelopen vertraging van de verbetering van hun werksituatie bij de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou.

De brief werd eerst tijdens een vergadering onder werktijd op het kantoor van vakbond Abvo opgesteld en later ter plekke aan de minister min of meer toegelicht door het personeel. De bewakers kampen al jaren met diverse problemen, zoals hun rechtspositie en werkmateriaal. Zo hebben zij hun uniformen nog niet ontvangen terwijl dat allang had moeten gebeuren, moet hun salaris nog aangepast worden conform de schaal die zij hebben en moeten kindertoeslagen en loontrede’s geregeld worden.

Tevens werken er nog gevangenbewaarders zonder een landsbesluit of zonder dat ze de eed hebben afgelegd. De gevangenbewaarders willen dus dat hun rechtspositie en uniform geregeld worden, en de werkomstandigheden worden verbeterd. Na de brief te hebben ingediend gingen de gevangenbewaarders weer aan het werk, aldus een medewerkster van de Abvo.

Minister Navarro begrijpt dat de medewerkers ontevreden zijn en dat heeft hij hen ook kenbaar gemaakt. Er wordt al lang gewerkt aan hun rechtspositie. Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (minister Etienne van der Horst) is met de afhandeling hiervan belast. Van der Horst was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *