Amigoe | Godett: ‘Ik heb het geprobeerd’

Anthonay Godett (FOL): ‘Ik heb het geprobeerd’ | Persbureau Curacao

Anthonay Godett (FOL): ‘Ik heb het geprobeerd’ | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — FOL-leider Anthony Godett reageerde bijzonder laconiek op het feit dat zijn partij bij de lijstondersteuning de vereiste 870 stemmen om aan de verkiezingen mee te kunnen doen, niet heeft gehaald. “Ik heb het geprobeerd”, gaf hij vanochtend aan op zijn Facebook-pagina.

Het feit dat de FOL de voorverkiezingen niet gehaald heeft, moet hard zijn aangekomen. Een paar verkiezingen terug was de oranje partij de grootste op Curaçao en leverde zij de premier voor de Antilliaanse regering. Maar nu wist de FOL niet eens de vereiste kiesdrempel van 870 stemmen te behalen. Godett kwam 210 stemmen tekort. Dit is net iets minder dan de 222 ongeldige stemmen die werden geteld.

Godett was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. Maar op zijn Facebook-pagina staat hij stil bij de verkiezingsnederlaag van zijn partij. “Ik heb geprobeerd om leiding en steun te geven. Maar men heeft onze strijd niet begrepen. Ik wens u alles goeds toe. Onze goede Heer zal iedereen verzorgen, beschermen en zegenen. Het leven gaat door.”

Robert ‘Patriota Mayó’ de Jesus van de lijstencombinatie Forsa Elevá (FE)/Partido Koperativista Patriótiko (PKP) legt zich niet neer bij het feit dat zijn lijst niet door de voorverkiezingen is gekomen. Hij omschreef de verkiezingen vanochtend als ‘oneerlijk en vuil’ en gaf aan dat hij zich zal gaan beraden over een mogelijke stap naar de rechter. “Ik ben niet in de politiek gegaan om iets voor mezelf te bereiken. Toen ik 25 jaar oud was, had ik al mijn eigen huis en auto. Dus ik hoef nu niks meer. Maar de wijze waarop deze voorverkiezingen zijn verlopen, er is met geld gesmeten. Ik ga geen namen noemen maar er zijn maar een paar lijsten die nu op de kracht van hun eigen boodschap doorgaan.”

De nummer twee op de gecombineerde lijst, die op slechts 62 stemmen bleef haken, hekelt het lijstondersteuningsproces. “Er zijn geen oproepingskaarten verstuurd, terwijl dit in de wet is opgenomen. Waarom maar vijf stembureaus? Waarom niet vijftig, dertig of zelfs twintig? Hoe moet iemand uit Westpunt nu in Tera Kòrá komen? In heel Bándabou was er maar één stembureau. Dit is niet logisch.” Volgens De Jesus beraadt de combinatie zich, nu zij niet door de voorverkiezingen is gekomen, over een stemadvies. Hij denkt hierbij aan de partij Movementu Kousa Promé van Rene Rosalia.

Voor Amado ‘Broertje’ Rojer van de Partido Aliansa Nobo (PAN) waren de verkiezingen geen deceptie, alhoewel zijn partij met 280 stemmen ver onder de vereiste 870 stemmen bleef. “Ik zie dit als onderdeel van een proces. Wij zijn bezig om de manier van denken van dit eiland te veranderen. Dat kost tijd en gebeurt niet van de ene op de andere dag. Wij zullen doorgaan en onze boodschap voor een meer gebalanceerde samenleving blijven verkondigen. PAN zal voort blijven leven.”

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Godett: ‘Ik heb het geprobeerd’

 1. Hij zou hagedissen, juanas, totekis,, vlinders etc gaan beginnen.
  Hij zou een conoco beginnen met iguanas etc.
  Volgens mij gaat het niet door.

 2. Abraham Mossel

  Ja dat krijg je er van als je je zelf gaat vergelijken met, Mandela, Luther King en nog een paar van die martelaars toen je uit het gevang kwammet de bijbel in de hand, en je zuster op een wit paard als een soort Cleopatra over het eiland galopeerde, Godett voor all, Doei. Ga maar lekker van je gestolen geld genieten (v d Valk deal ,Oost Punt deal, CWM/HCCCdeal) en nog 200x enz,nu het nog kan.

 3. caribbeancynic

  We zullen Anthony niet missen.

 4. Frente Obrero komt niet terug! Godett had gelijk; “Solo el pueblo salba el pueblo”

 5. Tja de oude fol stemmers zitten nu bij MFK en PS en gaan naar Amparo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *