Amigoe | Godett treedt terug als partijleider FOL

Anthonay Godett wil de kar niet meer trekken’ | Persbureau Curacao

Anthony Godett wil de kar niet meer trekken’ | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — Anthony Godett treedt af als voorzitter en politiek leider van Frente Obrero Liberashon 30 di mei (FOL). Dit bevestigt Godett zelf tegenover deze krant. Hij zal beide functies ter beschikking stellen van de partij tijdens een algemene ledenvergadering dat voor deze zaterdag staat gepland.

Godett is het beu dat hij alleen de kar moet trekken bij de FOL.

Godett is sinds 1995 politiek leider van de FOL. In deze hoedanigheid heeft hij volgens eigen zeggen tal van ups and downs meegemaakt. Hij moest de gevangenis in na een veroordeling wegens fraude en omkoping, maar leidde de partij naar een naar de grootste verkiezingsoverwinningen in de recente politieke geschiedenis van Curaçao. Maar de hoogtijdagen van de FOL zijn al een paar jaren achter de rug. Bij de laatste verkiezingen in 2012 verloor de oranje partij haar ene zetel in de Staten. Deze maand kwam de FOL niet door de voorverkiezingen om aan de verkiezingen van 30 september mee te kunnen doen.

Godett stelt dat het na 21 jaar tijd is dat iemand anders het vaandel van de partij gaat dragen. “Ik wil de strijd graag voortzetten, maar niet onder de huidige omstandigheden. Dit is heel veel werk. Je maakt schulden en niemand helpt je. Het is altijd dezelfde persoon die het mag doen.” Hij wijst er verder op dat zijn boodschap ook niet meer gehoord wordt. “Ik waarschuw voor wat er staat te gebeuren, maar niemand luistert. Men kiest ervoor om achter partijen aan te gaan die geld hebben om ermee te smijten.”

Het was de bedoeling dat Godett afgelopen zaterdag zijn ontslag zou indienen, maar voor het laten doorgaan van de vergadering kwamen onvoldoende leden opdagen. De vergadering is nu verschoven naar komende zaterdag. Godett geeft aan dat degenen die vorige week niet aanwezig waren, hebben toegezegd nu wel te komen zijn.

Godett is vastbesloten om zijn functie van voorman van de partij op te geven. Maar hij houdt nog een slag om de arm. “Als er deze zaterdag een beroep op mij wordt gedaan, dan zou ik het wel kunnen overwegen. Maar dan wel onder strikte voorwaarden. De vorige keer dat ik mij terugtrok, moest ik het partijleiderschap weer op mij nemen, omdat niemand anders bereid was om de kar te trekken. Maar het is nu genoeg geweest. Ik doe het niet meer.”

De eerste keer dat hij zich uit de actieve politiek terugtrok was na de verkiezingen van 2012. Godett kwam later op dit besluit terug en nam vervolgens de functie van partijvoorzitter en op termijn partijleider weer op, toen er geen nieuwe kandidaten voor beide functies te vinden waren.

Bron: Amigoe

11 Reacties op “Amigoe | Godett treedt terug als partijleider FOL

 1. Maurice, Vergeet niet dat Schotte en Contancia ook lid waren van de FOL.

 2. Wat heeft de FOL goed gedaan? Ze hebben massaal de schatkist leeggerooft, vrienden en families bevoordeeld, honderden losers aan ambtenaren baantjes geholpen die sindsdien niet werken.

 3. @ Uny,

  Weet je wat mij het meest verbaast ?
  Het feit dat jij een clubje criminelen zo blijft verdedigen.
  Noem mij 1 feit op dat de FOL heeft gedaan waarbij ze er zelf niet 10 keer beter van zijn geworden. Denk dat je helemaal niets kunt noemen.

  Het is toch werkelijk van de zotte dat zo’n beetje alle leiders van dit clubje 1 of meerdere keren zijn veroordeeld voor fraude, corruptie etc.
  Ik weet niet of je je nog kunt herinneren waarvoor Godett was veroordeeld ? Het was werkelijk zo’n domme actie, dat had een kind van 10 nog wel kunnen bedenken dat ze er nooit mee weg zouden kunnen komen.

  Waar je ook ging op dit eiland, je kwam overal de naam Godett tegen zodra het om ‘shady deals’ ging. Uitgifte van vergunningen, huurpanden, you name it en Godett c.s. zaten er midden in.

  Dus nee Uny, deze man heeft NIETS goed gedaan voor het eiland, noch voor de arme bevolking. Zij hebben de bevolking gewoon gebruikt om hun praktijkjes te verdoezelen en dat is mislukt. Ze zijn allemaal gepakt, hebben vrijwel allemaal gezeten en spijt me zeer, fraudeurs, corrupte politici krijgen bij mij nooit een 2e kans op dezelfde positie. Ze zijn immers niet veroordeeld voor 1 feit, ze zijn veroordeeld voor een reeks van feiten oftewel recidivisten.
  Wanneer je hen nog een kans geeft dan heb je ze echt niet op een rijtje. Moet je later ook niet komen klagen dat ze weer hebben gestolen. Eens een kleptomaan, altijd een kleptomaan zullen we maar zeggen. Nietwaar ?

 4. Todo tiene si final papa.
  Ga rustig van je hagedissen, iguanas, bula duifi, totekis etc genieten.
  Wij zullen jou missen.

  Uhhhhhhh…… als kiespijn

 5. Er staan er ongetwijfeld genoeg te trappelen. Zo gaat dat.

 6. criminelen moeten zich altijd terug trekken…zeker uit de politiek..

 7. Anthony Godett heeft een jaar in de cel gezeten wegens corruptie.

  De FOL is verder bekend om hun corrupte minister van justitie, Ben Komproe, eveneens strafrechtelijk veroordeeld.

  Een andere minister van de FOL was de crimineel Richard Salas, destijds schoonvader van Gerrit Schotte dus nadere toelichting overbodig.

  Achter de schermen werd de partij gerund door de louche godfather Nelson Monte.

  Danki dios liggen al deze mafiafiguren inmiddels met hun neus naar boven tussen zes planken.

 8. Uny, misschien heeft Maurice zijn woorden ongelukkig gekozen, maar ik geef hem wel gelijk. En natuurlijk heeft FOL ook iets goed gedaan, maar dat weegt niet op tegen de grote aantal dommigheden die ook door de partij zijn begaan.

 9. Maurice ik vind dat je heb niet genoeg informatie en op zo manier vind ik niet dat je toon moet zetten.
  FOL in zijn tijd hebben ze veel gedaan voor het bevolking als je goed de geschiedenis bekijken dan kun je zien en lezen dat er heel veel dingen is door Fol. en iedereen maakt fouten en je praat nooit van de Nederlander die elke dag menen voor de Gek houden kom gewoon met bewijs en niet wat mensen schrijven en zeggen wees een keer volwassen en praat ook met een beetje respect en stop met belediging er staat je niet goed.

 10. Deze man is zo dom als het achterste eind van een varken. En in het bezit van een triest stemmend strafblad (inclusief een jaar Bon Futuro).

  Hij zal door niemand gemist worden.

  Zijn vader was niet veel beter. Die noemde dronken door Punda en Otrobanda plunderend tuig een revolutie.

  Zijn zus is ook een vuile profiteur. De domme tiepmiep is al tien jaar weg bij Selikor maar schijnt er nog steeds op de loonlijst te staan.

 11. Abraham Mossel

  De geweze goud POT is nu echt leeg, dus voor Godett de tijd om zijn toverstokje door te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *