Amigoe | Goksector-vragen verstuurd aan regering

In Curacao is de gaming industrie zelf, waaronder UTS, verantwoordelijk voor zelfregulering

In Curacao is de online gaming industrie, waaronder de Curacao Internet Gaming Association (CIGA), Antillephone, UTS en de huidige 13 E-zones, zelf verantwoordelijk voor zelfregulering

DEN HAAG — De vele vragen die SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak, deels samen met VVD-Tweede Kamerlid André Bosman, stelde over de goksector op Curaçao, zijn doorgestuurd naar de regering van Curaçao.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft dat bekend gemaakt.

De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties stelde eerder deze maand voor om de vragen voor te leggen aan de Curaçaose regering. Plasterk beantwoordt de meeste vragen immers met de opmerking dat toezicht op de gokindustrie, de rol van andere organisaties en eventuele vervolging van criminele activiteiten een verantwoordelijkheid is van de Curaçaose autoriteiten.

Die reactie gaf de minister ook op de laatste reeks vragen van Van Raak over de plicht van UTS om ongebruikelijke transacties te melden en de rol van het telecombedrijf in de verstrekking van online goklicenties

. “Conform het verzoek van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties (zijn) de vragen ter inhoudelijke beantwoording aan de regering van Curaçao (…) doorgeleid, met uw verzoek, de antwoorden naar de Kamer te zenden,”

voegt de minister daaraan toe in een brief aan de Tweede Kamer.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *