Amigoe | Gonzalez-Manuel tijdelijk CBA-directeur

Gonzalez-Manuel tijdelijk CBA-directeur

VVRP secretaris-generaal (SG), Dwigno Puriel

WILLEMSTAD — De sectordirecteur van Infrastructuur en Ruimtelijke Planning (IRP) van het VVRPministerie, Caroline Gonzalez-Manuel, gaat tijdelijk ook de functie van directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA) waarnemen. Dit bevestigt de secretaris-generaal (SG), Dwigno Puriel, van het ministerie desgevraagd.

Het betreft een tijdelijke aanstelling met ingang van gisteren.Op de vraag wat nu de positie van CBA-directeur Oscar Derby is, stelt de Puriel:

“Aangezien de minister nu uitlandig is, dient daar nog afstemming over plaats te vinden. Ik kan alleen zeggen dat de heer Derby wel beschikbaar blijft voor de luchtvaart.”

Zowel de betreffende minister, Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) als de SG benadrukt over de ontstane situatie spoedig een nadere verklaring uit te zullen geven. Dit nadat vanochtend de krant Extra mede over de waarnemende functie van Gonzalez-Manuel berichtte.

Op de constatering dat de expertise van Gonzalez-Manuel binnen de sector ruimtelijke ontwikkeling ligt en op de vraag waarom Giselle Hollander – de sectordirecteur van Verkeer en Vervoer – niet voor deze waarnemende functie aangesteld is, zegt de SG:

“Mevrouw Hollander blijft binnen haar sector Verkeer en Vervoer verantwoordelijk voor tal van afdelingen dus niet alleen de luchtvaart. Zo is zij bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de scheepvaart en de Maritieme Autoriteit Curaçao (MAC), de Meteorologische Dienst Curaçao (MDC) en natuurlijk verkeer en vervoer op land.”

Oscar Derby laat weten het nieuws momenteel niet te willen ontkrachten of bevestigen.

“Er vinden gesprekken plaats met de minister. Zij zal zelf hierover naar buiten treden. Indien nodig zal ik daarna zelf de pers te woord staan.”

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Gonzalez-Manuel tijdelijk CBA-directeur

  1. stanley (Niet Held)

    vvrp -secretaries general dwingo puriel naam gezuiverd, wel of niet corrupt.

    (Stanley (zonder hoofdletter), een dringend verzoek je gebruikers naam te veranderen. U maakt het voor de rest van de lezers en reageerders lastig omdat er al een Stanley (met hoofdletter) is.)

    Met vriendelijke groet,

    KKC Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *