28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Gouverneur nog niet akkoord met 80/20-regeling

HomeMediaAmigoe | Gouverneur nog niet akkoord met 80/20-regeling
Gouverneur nog niet akkoord met 80/20-regeling
Gouverneur nog niet akkoord met 80/20-regeling

WILLEMSTAD — De gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, is van mening dat de 80/20-regeling discriminerend is. Het wetsvoorstel is nu weer in handen van de minister die de wet heeft ingediend, namelijk van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS).

Dat bevestigde de demissionair minister vanochtend tegenover de Amigoe. “De wet is nu weer bij mij voor een laatste analyse”, aldus Larmonie-Cecilia.

De 80/20-regeling die stelt dat 80 procent van alle werknemers in een bedrijf van lokale komaf moet zijn, staat al maanden ter discussie. Aangezien de Raad van Advies (RvA) in een nota uit 2012 heeft gesteld dat de wet inbreuk zou maken op het gelijkheidsbeginsel omdat er onderscheid tussen mensen gemaakt zou worden op basis van nationaliteit, heerste de vraag of de gouverneur de wet zou ondertekenen voor publicatie. Nu blijkt dus dat ook de gouverneur van mening is dat de wet zoals het er nu uitziet, discriminerend is.

Niet discriminerend

De partij van Larmonie-Cecilia, Pueblo Soberano, gelooft heilig in de 80/20-regeling omdat de partij meer lokale arbeiders aan het werk wil zien. “Wij hebben met behulp van onze Staatsregeling onderbouwd dat de wet niet discriminerend is en hebben voorbeelden gegeven van andere landen die dit soort regelingen hebben toegepast. De gouverneur heeft echter nog steeds haar twijfels over de wet.” De Soaw-minister laat weten de wet, nu ze deze weer in handen heeft, te zullen analyseren. “De wet wordt zo telkens versterkt.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

  1. De 80/20-regeling is gewoon een goed plan.

    De wet moet zo snel mogelijk van kracht worden. Tegelijkertijd dient een analoge-wet aangenomen te worden: 80/20- belastingregeling.

    80% van de belasting, dient door de YDK opgehoest te worden. De resterende 20% door de rest van de bevolking.

    Beide wetten per direct invoeren!

  2. het gaat me niet om het werk, het gaat mij om dat we onszelf in een uitzondering positie zetten , dat moeten we niet willen. Stel dat de wet wel word ondertekend, wat dan.
    Zeggen we dan dat we eigenlijk hetzelfde zijn als Wilders,eigen volk eerst.
    Geven we dan in Nederland genoeg voedsel om te zeggen, zie ze houden er andere regels aan dan de rest van het Koninkrijk. Kunnen wij ons straks nog beroepen op de grondwet van het Koninkrijk.
    Of zijn we weer bezig zodat we alleen onze rechten en plichten weten als het ons uitkomt.

    Nogmaals sukkels zijn het die in ons parlement zitten en wij zijn er verantwoordelijk voor omdat wij ze hebben gekozen

  3. Op zo’n klein eiland moet het dan toch niet al te moeilijk zijn om die illegalen te vinden en degenen die ze werk hebben gegeven een fikse boete te geven zodat ze het wel uit hun hoofd laten om de volgende keer weer illegalen te werk te stellen. Maar dat moeten we dat dan wel willen. Het zo me niet verbazen als de “elite” die met die illegalen werkt nauwe banden heeft met de overheid/Staten/kabinet. Mogelijk zitten er in laatste partijen personen die ook…… Is misschien die wet er daarom niet. Om over na te denken.

  4. dat deze Venezuelanen voor 2 euro per uur werken?, dat moet dan zwart werk zijn.
    Dat kan je toch niet controleren en blijft dus toch bestaan ook met deze wet.
    deze wet is voor bedrijven een groot probleem.
    en ook discriminerend voor de overige mensen (niet YDK) die hier ingeschreven staan en ook belasting betalen.
    als je wilt werken is er werk. er is een grote groep jongelui die niet willen werken, wel salaris ontvangen.
    een verloren generatie die alleen middels de criminaliteit zich staande houden. geld en spullen willen ze hebben en geen werk.
    Als je deze verplicht in dienst moet nemen ben je als bedrijf snel failliet,
    dus dan kost deze wet banen en belastinggeld.

  5. Je kan Nederland niet met Curacao vergelijken. Op Curacao is er niet veel werkgelegenheid en dat beetje wat er is wordt door illegalen gedaan a la moderne slavernij. De Latino vind 2 euro per uur heel wat omdat hij in eigen land een paar centjes per uur verdient.
    En mensen zoals jij willen dit soort dingen in stand houden? Typisch.

  6. ps heeft een raar verhaal, dus van de 10 werknemers in het bedrijf moet je 8 YDK hebben.
    Dus als deze wet invoert is het geen discriminatie, hmmmm dus als een nederlands bedrijf deze stelregel invoert en tegen een YDK zegt, luister ik heb 7 Nederlanders, een Belg en Pool, dus ik oet een nedrlanders aannemen dan discrimineert hij niet. Want wij hebben nu zelf bepaald dat we geen Nederlander zijn.
    Wat hebben wij toch een stelletje sukkels in ons parlement zitten, wie gaat er nu roepen dat wij geen Nederlander zijn.

  7. En waarom hebben zij die in dienst? Omdat er geen Wet er is die ze dwingt om lokale mensen in dienst te nemen. En maar roepen dat de Curacaoenaar ”lui” is, ja ja, de werkgevers zijn zeker geen uitbuiters?
    De illegale Latino’s werken overal zwart, en durven hun mond niet open te trekken als ze minder dan het minimum verdienen en dat komt de zogenaamde werkgevers GOED uit. Chantage dus.
    Deze Wet dwingt alle zogenaamde werkgevers om iedereen minstens het minimumloon te betalen en belasting af te dragen, ook de Latino’s!
    Je zult dan zien hoe snel ze lokale mensen in dienst nemen als ze de Latino’s niet meer kunnen uitbuiten en chanteren met laten uitzetten.

  8. De locale bevolking van Curacao (Curacaoenaars) werken zelf niet mee aan de 80 / 20 regeling. Veelal hebben zij Venezolaanen, Colombianen en Dominicanen in dienst. Bv in de Bouwwereld, Horeca en onderhoud van tuinen.

  9. De Wet is helemaal niet discriminerend. Curaçao is maar een klein eilandje met weinig werkgelegenheid. Maar goed, men zal nu massaal naar Nederland vertrekken, dankzij deze Wet?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties