Amigoe | Groen licht nieuw RvC-lid Curinde

Free Zone haven | Foto Curinde

Groen licht nieuw RvC-lid Curinde Fabi R. Constansia

WILLEMSTAD — De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) gaat akkoord met de voordracht van Fabi Constansia als commissaris bij de Curaçao Industrial and International Trade Development Company (Curinde).

Constansia werd voor deze functie voorgedragen door de minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR).

Fabi Constansia heeft hbo Management, Economie en Recht en wo Bestuurskunde gestudeerd. Zij heeft in verschillende functies werkervaring opgedaan. Op dit moment is zij als managementconsultant werkzaam in de private sector bij BearingPoint Caribbean. Ook beschikt zij over enige bestuurservaring, staat in haar cv vermeld.

Met de voordracht van Constansia stelt minister Rhuggenaath dat de kandidaat over onder meer een juridische en bestuurlijke achtergrond beschikt en een academische opleiding heeft. “De benoeming van mevrouw Constansia in de Raad van Commissarissen (RvC) dient te worden gezien als een vervolgstap in de verdere professionalisering van jonge lokale hoogopgeleiden zodat zij enerzijds door het inzetten van hun kennis een bijdrage kunnen leveren aan de (economische) ontwikkeling van het eiland en anderzijds ook bekend raken met de politieke krachtvelden en bestuurlijke besluitvormingsprocessen binnen de lokale (overheids)vennootschappen.”

Met betrekking tot de beoordeling van de cv stelt SBTNO dat van de kandidaat redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij, gelet ‘op haar opleidingen en werkervaring, alsmede het feit dat zij bestuurservaring heeft, in voldoende mate voldoet aan de algemene profielschets’. “Gelet op het voorgaande heeft de adviseur geen zwaarwegende bezwaren tegen de benoeming van mevrouw Fabi R. Constansia als lid van de raad van commissarissen van Curinde.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Groen licht nieuw RvC-lid Curinde

  1. Scherp blijven

    @ Maurice: gezien het feit dat je haar achternaam anders schrijft (s ipv c) lijkt die kans mij niet erg groot. Positief dat ook jonge mensen een kans krijgen een toezichthoudende rol te vervullen. Laten we vooral dat benadrukken.

  2. Ik ga ervan uit dat zij geen familie is van het viswijf Constancia uit Boca Sami (overval op benzinestation, winkeldiefstallen, meineed, diplomafraude, BZV fraude, mondkapjesfraude).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *