Amigoe | Grote schoonmaakactie Selikor levert 153.000 kilo afval op

Selikor maakt werk van nieuwe trucks

Grote schoonmaakactie Selikor levert 153.000 kilo afval op

WILLEMSTAD — De grote schoonmaakactie van afvalverwerkingsbedrijf Selikor heeft in de eerste fase, vanaf de start medio juli, 153.000 kilo aan afval opgeleverd.

Het afvalverwerkingsbedrijf heeft voor deze inhaalslag financiële steun van 5 miljoen gulden ontvangen van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). De schoonmaakactie werd door GMN mede bekostigd in het kader van muggenbestrijding.

Afvalhopen kunnen namelijk in de regenperiodes broedplaatsen voor muggen opleveren. De actie richt zich, naast de reguliere opruimwerkzaamheden van illegale stortplaatsen en de schoonmaak en het onderhoud van hoofdwegen, ook op een specifieke aanpak in de wijken. Hierbij hoort ook de aanpak van illegale stortplaatsen en het verwijderen van autowrakken, die ook broedplekken voor ongedierte opleveren en een bedreiging voor de volksgezondheid kunnen vormen.

De wijken werden in de eerste fase, die volgens Selikor nu dus wordt afgerond, gemiddeld in drie percelen ingedeeld die vervolgens door acht tot tien man schoongemaakt zouden worden. Omdat hiervoor extra mankracht nodig was, benaderde Selikor een groot aantal buurtcentra en stichtingen en haar netwerk van kleine aannemers. Meer dan 46 gebieden zijn in de eerste fase schoongemaakt, waaronder Baraltwijk, Corasol, De Savaan, Domi, Gasparito, Piscadera, Boca Samí, Habaai, Jandoret, Juandomingo, Julianadorp, Kas Chikitu, Klein Hofje, Mahuma, Marchena, Mundo Nobo, Sta. Helena, Sta. Maria, Veeris, Wishi, Buena Vista, Cabo Verde, Esperanza, Fortuna Abou/Ariba, Muizenberg, Kura Piedra, Monte Carmelo, Quinta Violetta en Salsbach, zo meldt het afvalverwerkingsbedrijf. Bij de eerste fase waren ongeveer 300 personen betrokken.

Zoals eerder gemeld heeft Selikor de voornoemde personen op contractbasis aangetrokken. De groepen die werden ingezet kregen een tijdsbestek, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het perceel, van twee tot drie weken waarbinnen het werk afgerond diende te zijn. Selikor gaf op voorhand ook aan een strakke toezichthoudende rol te zullen vervullen om de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden te toetsen. Selikor laat weten dat er tot nu toe ongeveer 640.000 gulden is besteed aan het uitvoeren van deze schoonmaakwerkzaamheden.

Deze maand zal de tweede fase van het project van start gaan, waarin schoonmaakacties zullen plaatsvinden in Groot Kwartier, Emmastad, Sunset Heights, Kanga en Dein, Marie Pampoen, Steenrijk, Dominguito, Koraal Specht, Salina Harbour View, Janwe, Bottelier, Toni Kunchi, Zeelandia, Groot Davelaar, Biesheuvel, Mahaai, Jongbloed, Bonam, Sta. Catharina en Ronde Klip. Het uiteindelijke streven is, dat de bevolking aan het einde van het jaar ‘in een schone omgeving de feestdagen in kan’.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Grote schoonmaakactie Selikor levert 153.000 kilo afval op

  1. In Nederland werd langs de gehele Noordzee kust, dus meer dan 200 km kustlijn, vorige maand 12,500 kg afval opgehaald en men sprak er schande van !
    Hier, een eiland van 60 km lang, amper 13 km breed, met 150,000 inwoners, krijgen we het voor elkaar om 153,000 kg afval neer te donderen op straat en nu het weggehaald is hebben we nog niet eens het idee dat het schoon is. Er ligt waarschijnlijk nog een veelvoud van deze hoeveelheid op straat.

    En ondertussen maar claimen dat we Dushi Hende zijn, het is onze cultuur en wie het niet aanstaat moet maar ophoepelen.

    Stelletje varkens en landverraders zijn deze figuren die al dat afval op straat kieperen.
    Het wordt tijd dat het zwijgend deel van de bevolking zich eens duidelijk gaat uitspreken over deze vervuilers. Zeg hen de waarheid, treedt op en gooi desnoods het afval bij hen op het terrein. Weten ze ook hoe het voelt om in afval te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *