Amigoe | Halve ton voor team-uitje

Halve ton voor team-uitje | ANP MARTIJN BEEKMAN

Halve ton voor team-uitje | ANP MARTIJN BEEKMAN

DEN HAAG — Het recente werkbezoek door ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan Curaçao kostte ruim een halve ton, om precies te zijn 56.326,75 euro.

Minister Ronald Plasterk meldt dit in antwoord op vragen van SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak, PvdA-Tweede Kamerlid Roelof van Laar en PVV-Tweede kamerlid Sietse Fritsma.

De Tweede Kamerleden vroegen opheldering naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf dat 28 topambtenaren van het ministerie voor overleg naar Curaçao waren geweest. Plasterk meldt dat er behalve 28 ambtenaren uit Den Haag ook 26 deelnemers uit het Caribisch deel van het Koninkrijk waren, waardoor de gemiddelde kosten iets meer dan 1000 euro per persoon bedragen.

Op verzoek van Van Raak specificeert de minister ook alle soorten kosten. De reiskosten bedroegen 22.000 euro en de verblijfskosten een kleine 28.000 euro. Andere uitgaven waren onder meer voor een lunch bij Klein Sta. Martha, een rondleiding in Pietermaai en een bezoek aan Kura Hulanda. De kosten voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van de Vertegenwoordiging van Nederland waren zo’n 8400 euro, die niet zijn meegerekend in het totaal bedrag.

Volgens Plasterk ging het om een jaarlijkse bijeenkomst waarin ambtenaren van het ministerie, medewerkers van de Vertegenwoordigingen op Curaçao, Aruba en St. Maarten elkaar in persoon ontmoeten, in aanvulling op het telefonisch en online contact tijdens de rest van het jaar.

“Dit jaar is er voor gekozen de bijeenkomst in het Caribisch gebied te organiseren en hierbij ook het lokale personeel en ondersteunende medewerkers te betrekken. Dit bood de mogelijkheid drie dagen gezamenlijk inzichten te verdiepen en kennis te delen, onder andere via werkbezoeken op locatie waaraan tal van personen en instellingen op Curaçao een bijdrage leverden”,

aldus de minister. De deelnemers bezochten onder meer ook de Isla-raffinaderij, de wijk Otrobanda en het Recherche Samenwerkingsteam.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Halve ton voor team-uitje

  1. Abraham Mossel

    Het mag wat kosten, de belastingbetaler staat de hele dag met zijn knip open, geen tijd om hem dicht te doen. Helemaal niet voor het volk van Curaçrim sinds het viswijf Wiels in Den Haag rond doold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *