Amigoe | Horst gaat knelpunten Bándabou aankaarten bij ministers

Horst gaat knelpunten Bándabou aankaarten bij ministers

Horst gaat knelpunten Bándabou aankaarten bij ministers

BARBER- Op uitnodiging van Fundashon Vishon Bandabou (ViBa) heeft Minister Etienne van der Horst (PAIS) van Bestuur, planning en Dienstverlening (BPD) gisteren persoonlijk de knelpunten op Bándabou kunnen zien. De minister constateert dat het oplossen van de problemen op Bándabou een uitdaging zal zijn, vanwege de verspreide bebouwing. Hij heeft wel beloofd de geconstateerde problemen in de ministerraad aan te kaarten.

Minister Etienne van der Horst had tijdens de manifestatie van ViBa op Koningsdag, 27 april jl., ViBa uitgenodigd voor een gesprek, maar zij gaven aan niet om de tafel te willen zitten. ViBa-leden nodigden daarop de minister uit om zelf te komen kijken wat de knelpunten zijn.

De minister heeft die uitnodiging geaccepteerd en heeft gisteren de hele dag, van 9 uur ’s ochtends tot 4 uur ‘middags een bezoek gebracht aan verschillende locaties op Bándabou. ViBa-lid Noralyn Mogen, die samen met de minister door Bándabou heeft rondgereden, geeft aan dat de leden blij zijn met de komst van de minister, en dat hij met interesse en enthousiasme alles heeft aangehoord en gezien. Mogen heeft ook aangegeven bereid te zijn om hulp aan te bieden bij de verschillende projecten, zoals een buurthuis opknappen, maar dat dit eigenlijk de taak van de regering van Curaçao is en niet van ViBa.

Bereidheid om te praten

Minister Van der Horst zegt tegenover de Amigoe dat hij de uitnodiging heeft geaccepteerd ‘om te weten te komen wat er onder de bevolking van Bándabou leeft’. Hij geeft aan dat hij daadwerkelijk ontevredenheid heeft gezien. “Samen met een medewerker hebben we, gedurende deze intensieve dag in een rustige sfeer, alle informatie zowel op papier gezet als digitaal verzameld.”

Hij heeft onder andere de infrastructurele problemen waargenomen, zoals onvoldoende bewaking bij verschillende stranden, scholen die in slechte staat verkeren, bouwvallige buurthuizen en families die zonder water of elektriciteit leven.

De minister geeft aan dat de geconstateerde problemen niet alleen in Bándabou voorkomen, maar ook in Bándariba. “De situatie lijkt nog erger dan het is vanwege de gespreide structuur in bebouwing, en dit zal een andere aanpak vergen”, aldus Van der Horst. Hij legt uit dat als er bijvoorbeeld een voetbalveld op Soto aangelegd zou worden, het aantal kinderen uit Soto dat daar gebruik van maakt waarschijnlijk klein zou zijn, en dat wanneer kinderen uit Barber of Lagun daarnaartoe komen om te spelen, zij een lange afstand moeten afleggen, wat voor moeilijkheden kan zorgen. Met het gevolg dat er in elke wijk een voetbal- of softbalveld zal moeten komen. Van der Horst geeft aan dat het een uitdaging zal zijn om dit soort problemen op te lossen.

Raad van Ministers

Minister van der Horst heeft beloofd om alle knelpunten die ViBa heeft aangegeven zo snel mogelijk binnen de Raad van Ministers in te brengen. Elke minister zal de knelpunten binnen hun eigen portefeuille moeten oppakken. “Ik stel me beschikbaar als er miscommunicatie is tussen ViBa en de ministers”, aldus Van der Horst. “Maar ik zal geen contactpersoon zijn, want elk ministerie heeft zijn eigen contactpersonen.”

Mogen geeft aan dat de demonstratie op Koningsdag niet nodig was geweest als de desbetreffende ministeries contact met de stichting hadden opgenomen. Sinds 27 juli 2015 heeft ViBa samen met de regering van Curaçao gezeten om deze knelpunten aan te geven, aldus ViBa. “Gedurende deze 9 maanden heeft geen enkele minister contact opgenomen met ons”, stelt Mogen. “Daarom hebben we geprotesteerd, want wij willen ook gehoord worden. Wij wachten het af.”

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Horst gaat knelpunten Bándabou aankaarten bij ministers

 1. En hoe staat het met Rancho, Dein, Sabana Baka, Trai Seru, Kanga etc.?
  Banda Bou straalde vroeger een en al rust, hoe lang nog?

 2. Horst gaat knelpunten Bandabou aankaarten bij ministers,,, DAT IS TOCH MOOI OM TE LEZEN ,HOOP DAT ER IETS GAAT GEBEUREN, NA BANDABOU, MIJN COLLEGA EN ZIJN VROUW VINDT HET DE MOOISTE PLEKIE OP CURACAO OM VAKANTIE TE VIEREN , VOORAL DIE MOOIE STRANDEN ,ZEIDEN ZE, DUSHI BANDA BOU,

 3. John Baselmans- Oracle

  Zoals al vele jaren een ordinaire verkiezingsstunt van een politiek die geen barst scheelt wat er op Bandabou gaande is.
  Laten we hopen dat VIBA niet weer in deze loze beloftes trapt en werkelijk actie gaat ondernemen voor de mensen op Bandabou.
  De politici zijn niets meer als parasiten die denken aan hun eigen inkomsten over de ruggen van de bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *