Amigoe | Hotelplatform Safe Regency meert bij Boca Samí aan

De baai van Boca Samí, waar de Safe Regency sinds gisteren ligt

De baai van Boca Samí, waar de Safe Regency sinds gisteren ligt | Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Het hotelplatform ‘Safe Regency’ heeft een tijd buitengaats ter hoogte van Boca Samí gelegen maar is gistermiddag aldaar aan de boei aangemeerd.

Het platform biedt tijdens grote projecten/olieboringen op zee accommodatie aan een groot aantal mensen dat bij dergelijke projecten benodigd is. De naam van het platform zal bij de liefhebbers bekend in de oren klinken aangezien haar zusterhotelplatform de ‘Safe Concordia’ in 2010 elf maanden bij Caracasbaai aangemeerd heeft gelegen.

De Safe Regency maakt deel uit van de vloot van rederij ‘Prosafe SE’ die op internationaal niveau opdrachten krijgt en een groot assortiment aan accommodatieplatformen levert. Dit platform voert de vlag van Singapore waar de rederij ondermeer ook een kantoor heeft. Het betreft een ‘semi-submersible’ (half afzinkbaar) platform met ‘dynamic positioning’ (DP). Dit betekent dat het platform middels dynamische positionering automatisch de positie en koers constant kan houden door het gebruik van eigen schroeven (roerpropellers). Zo kunnen werkzaamheden op zee die anders niet mogelijk zouden zijn, doordat er bijvoorbeeld niet geankerd kan worden door obstakels op de zeebodem zoals pijpleidingen, of door een te grote waterdiepte, wel uitgevoerd worden.

Het hotelplatform heeft voor 780 personen bedden aan boord en kan ‘onder bijzonder ruwe omstandigheden opereren’, zo luidt de uitleg van de rederij over de mogelijkheden van dit platform. De Safe Regency is uitgerust met onder meer een helikopterplatform, een bioscoop, een fitnessruimte en een sauna.

Scheepvaartagent Dammers Shipagencies die het platform vertegenwoordigt, laat weten dat de komst van het platform als direct resultaat gezien kan worden van het eerdere verblijf van de Safe Concordia op het eiland. De contacten werden door de jaren heen nauw onderhouden. De Safe Regency heeft voor de komst naar Curaçao een poos in de wateren van Aruba gelegen. Door de wind en woelige zee lag hij daar niet rustig genoeg om de voorgenomen reparaties uit te voeren.

De scheepvaartagent laat weten dat om deze reden de rederij heeft besloten om het platform naar Curaçao te doen uitwijken waar het alsnog de reparaties kan uitvoeren. De Safe Regency – die op dit moment nog geen nieuwe opdrachten binnen de olie-industrie heeft ontvangen – zal voor langere tijd aan de boei in Boca Samí aangemeerd liggen. Hier lag tot medio juli nog het boorschip de ‘Deepsea Metro II’ een jaar lang aangemeerd.

Aan de boei werden voor de komst van het hotelplatform ook reparaties verricht.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Hotelplatform Safe Regency meert bij Boca Samí aan

  1. Abraham Mossel

    En Gerrit de Raaf en Francico de rat Carrola eigenaren van MFK/REFORMO/KFO zeggen dat het hun geheime olie boorplatform is en dat zij alle mondy bewoners miljoener maakt op curacrim. En dat alle tegen kiezers van het eiland af worden geschopt door him selffe.

  2. Hopelijk zijn ze goed beveiligd, want de familie Constantia woont daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *