Amigoe | Huiszoeking in woning gedode verpleegkundige

Huiszoeking in woning gedode verpleegkundige

Sehos-verpleegkundige Cristina Barry (35)

WILLEMSTAD — Onderzoek van de politie naar de moord op de Sehos-verpleegkundige Cristina Barry (35) in de Kaya Misa Alegre bij Zuid Bonam afgelopen zondag, leidde de autoriteiten gistermiddag terug naar de woning van het slachtoffer voor een huiszoeking. Tijdens het onderzoek troffen de autoriteiten diverse spullen aan, waaronder diverse documenten en computer, die belangrijk zijn voor het onderzoek. De politie nam tevens voertuigen in beslag. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer kon desgevraagd alleen de inbeslagname van ‘auto’ bevestigen, maar kan verder niet zeggen hoeveel voertuigen in beslag zijn genomen.

De huiszoeking werd verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie. Zoals deze krant eerder berichtte, krijgt de politie veel tips binnen over het incident. Vlak voor het ter perse gaan van deze krant werd ook duidelijk dat haar man A.H. inmiddels is aangehouden.

Het slachtoffer kwam in de late avonduren thuis aanrijden, toen ze werd aangevallen door één of meerdere personen, blijkt uit het voorlopig onderzoek van de politie. De verpleegkundige van het St. Elisabeth Hospitaal liep bij de worsteling met de dader(s) diverse steekwonden op. De politie neemt aan dat er een gewelddadige worsteling was, aangezien diverse tassen van het slachtoffer overal in de tuin van de woning aan de Kaya Misa Alegre zijn gevonden. Bovendien werd ook de auto van de vrouw bij de plaats delict aangetroffen. Ervaring leert, zoals deze krant afgelopen maandag al naar voren bracht, dat dit wellicht geen overval was. Dit gezien het feit dat de vrouw meerdere steekwonden had en de daders diverse waardevolle spullen achterlieten. De politie sluit natuurlijk helemaal niets uit bij het onderzoek, benadrukte Zwerwer eerder desgevraagd. “Wij weten niet wat er is gebeurd, dus kan de politie in dit vroege stadium niet zeggen dat dit geen overval was.”

De echtgenoot van de vrouw en tevens een stel dat daar woont, waren thuis toen de vrouw werd doodgestoken. Volgens de politie zag geen van hen iets, ook de buren niet, vanwege de hoge muren. Zwerwer eerder: “Haar man zat binnen. Zij hebben enkele honden in de tuin die volgens hem de hele dag blaffen, waardoor hij niet direct is gaan kijken wat er aan de hand was. Op een gegeven moment besloot hij toch te gaan kijken en trof hij het levenloze lichaam van zijn vrouw aan.” Toen werd de politie gebeld en uiteindelijk constateerde de politiearts de dood van de vrouw. Het lichaam is in beslag genomen voor lijkschouwing.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Huiszoeking in woning gedode verpleegkundige

  1. Heel bijzonder, de eerste macamba in de geschiedenis die in Bon Futuro wordt opgesloten (tenzij Irma Lips de rechtszaak doet).

    Wanneer zal de eerste Antilliaan in een Nederlandse gevangenis worden opgesloten?

  2. Las net in een andere krant dat haar Nederlandse echtgenoot verdachte is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *