Amigoe | Immigratiedienst Hato bijgepraat over ebola

ebola-2

Een van de ernstigste uiterlijke kenmerken van het Ebola virus: extreme huidirritatie. Andere symptomen van ebola zijn hoge koorts, hoofdpijn, spierpijn, braken (met bloed), bloed in ontlasting, bloedingen in mond, neus en ogen en interne bloedingen.

WILLEMSTAD — Dokter Izzy Gerstenbluth heeft afgelopen donderdag het personeel van de immigratiedienst op de luchthaven voorlichting gegeven over het ebola-virus. Het immigratiepersoneel is voorgesteld om binnenkomende reizigers te vragen of zij onlangs in een land zijn geweest waar ebola heerst, om hen vervolgens informatie mee te geven over ebola. Dat is een van de voorzorgsmaatregelen die genomen kan worden om een ebola-uitbraak op Curaçao te voorkomen.

Tijdens de bijeenkomst werd het immigratiepersoneel bijgepraat over het virus, hoe symptomen van ebola te herkennen zijn, hoe ze besmetting kunnen voorkomen en hoe er gehandeld moet worden wanneer er ebola wordt geconstateerd.

Het vliegveldpersoneel is voorgesteld om een standaard procedure in te stellen waarbij het binnenkomende passagiers vraagt of zij onlangs zijn afgereisd naar een van de landen waar ebola heerst. Op dit moment gaat het om de Afrikaanse landen Liberia, Sierra Leona en Guinea. Indien dat het geval is, kan de immigratiemedewerker een folder meegeven met informatie over wat de persoon kan doen in het geval hij of zij symptomen van ebola gaat vertonen.

Mocht er een passagier ziek zijn geworden in het vliegtuig, dan moet er uitgezocht worden wie er naast heeft gezeten en wie van het personeel contact heeft gehad met de van ebola-verdachte patiënt. Vervolgens moet het vliegveldpersoneel direct contact opnemen met de ebola-coördinator Gerstenbluth, zodat daarna het preventieproces in gang gezet kan worden. Dat houdt in dat, in de ideale situatie, een ambulance de patiënt zal ophalen en naar een geïsoleerde plek zal brengen.

Gerstenbluth heeft tijdens de bijeenkomst ook verzocht om hygiënepompen bij alle immigratiebalies te plaatsen, zodat het personeel zich kan beschermen wanneer zij een van ebola verdachte reiziger aan de balie hebben gehad. Mocht het personeel in contact geweest zijn met een reiziger die symptomen van ebola vertoont, dan is het noodzakelijk om de contactgegevens van die personen door te geven, zodat zij de drie daarop volgende weken gemonitord kunnen worden op ebola-symptomen.

Symptomen van ebola zijn hoge koorts, hoofdpijn, spierpijn, braken (met bloed), bloed in ontlasting, bloedingen in mond, neus en ogen en interne bloedingen. Uit preventie-oogpunt wordt iedereen aangeraden om handen regelmatig te wassen met zeep en om zoveel mogelijk te voorkomen om in contact te komen met andermans bloed, urine, sperma, zweet en uitwerpselen.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Immigratiedienst Hato bijgepraat over ebola

  1. Redactie Curacao

    Wij ook niet. Maar we denken toch dat het belangrijk is dat symptonen zo snel mogelijk worden herkend..

  2. van deze foto word ik ook niet vrolijk..

  3. Redactie Curacao

    U had gelijk, met dank Tuna. De foto is aangepast.

  4. Foto heeft niets met Ebola te maken, maar het betreft hier een persoon met pokken, waarvan deze vorm gelukkig niet meer voor komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *