Amigoe | Implementatieplan e-commerce overhandigd

Eugene Rhuggenaath, Monique Raphaela Boezen (directeur Citi) en projectcoördinator Suhailly Clementina Hooi

Minister Eugene Rhuggenaath, Monique Raphaela Boezen (directeur Citi) en projectcoördinator Suhailly Clementina Hooi | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Curaçao Innovation & Technology Institute (Citi) heeft donderdag het implementatieplan voor e-commerce op Curaçao aan minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling (MEO) overhandigd.

Citi heeft in 2015 de opdracht van het ministerie van Economische Ontwikkeling gekregen om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om e-commerce op Curaçao van de grond te krijgen.

Het project is in verschillende fases opgedeeld. In mei hebben MEO en Citi de website www.ecommerce.cw gelanceerd voor ondernemers die interesse hebben om online zaken te gaan doen. Op de website krijgen geïnteresseerde entrepreneurs informatie over de stappen die zij moeten ondernemen om hun producten en diensten online aan te kunnen bieden.

De volgende fase is de implementatie van het uitvoeringsplan voor e-commerce op Curaçao. Hiervoor worden er verschillende werkgroepen, bestaande uit professionals op verschillende terreinen, aangesteld. Citi kan op meer dan twintig professionals rekenen die bereid zijn om te helpen bij de realisatie van dit project. De visie voor e-commerce op Curaçao gaat ervan uit dat het eiland in 2018 compleet is uitgerust met alle randvoorwaarden om e-commerce een realiteit te maken.

Uit het onderzoek van Citi blijkt dat er verschillende aanpassingen moeten worden doorgevoerd, waaronder het regelen van verschillende online betaalmiddelen, regelgeving die moet worden aangepast, het opzetten van een beleidsplan gericht op export en het toerusten van ondernemers met de nodige informatie.

Citi gelooft dat met alle kansen op de internationale markt lokale ondernemers hun business op een veel grotere schaal kunnen uitbreiden door middel van onder andere webshops.

Bron: Amigoe

 

12 Reacties op “Amigoe | Implementatieplan e-commerce overhandigd

 1. W van der Laar

  Remco E
  In ieder geval werkt jouw enthousiasme over E-commerce
  aanstekelijk. En zulke mensen hebben we nog veel meer nodig. Dus ik duim voor je dat E-commerce een grote vlucht neemt op het eiland.

 2. Remco Ernandes

  Dat is het precies! Door E-commerce kunnen wij de Wereld nu ook bereiken.
  Creatieve entrepreneurs zullen die USP’s creeren, net zoals Curaloe dat gedaan heeft. Ik weet dat er al verschillende bezig zijn…
  De financiele sector word steeds meer geautomatiseerd en kan via Ecommerce expoteren.
  We hebben in de IT sector bedrijven, en creators van games etc die met E-commerce kunnen en willen exporteren.
  Daarnaast, kunnen mensen lokaal via E-commerce diensten en producten leveren die je niet eens perse op stock hoeft te hebben.

  Mogelijkheden zat. Er zijn echter nog veel uitdagingen die weg gestreken moeten worden, vandaar applaus voor dit initiatief waar de sector bij eenkomt en dit samen probeerd te doen.

  URL in de aanmelding verwijderd.

 3. W van der Laar

  Remco E

  Maar dan is de vraag waarom iemand in het buitenland een product/ dienst op Curacao zou kopen als dat ook in datzelfde buitenland te verkrijgen is. Curacao produceert immers zelf niet zoveel. Veelal import.
  Dus wat is het usp van Curacao dan nog?

 4. Alvin

  Klopt. Kun jij mij dus iets meer daarover vertellen in samenhang met de voordelen van e-commerce ?

 5. Remco Ernandes

  Voor de opmerking van lang duren….
  Kwestie van begin maken, volumes creeren samen werken en goed onderhandelen.

  En omgekeerd bestaat ook al…vanuit buitenland binnen 3 dagen hier thuis.

  Er worden snelle sprongen gemaakt ook op Curacao.

 6. Remco Ernandes

  Internationale verkoop via Ecommerce is 1/5 van de omzet van Curaloe en we verwachten binnen 2 jaar dat get 1/3 en misschien zelfs de helft zal zijn.
  Bedrijven kunnen zowel lokaal als internationaal via ecommerce verkopen. Je kan als bedrijf zelfs meer aanbieden dan wat je in stock hebt lokaal. Dat product gaat dan direct van je leverancier naar je klant.
  Debiel is een uitspraak te maken over iets als er niets van af weet. Leuk of niet….dit is de toekomst en wij lopen enorm achter.

 7. Dan weet je blijkbaar weinig over de offshore op Curacao

 8. @ Anthony: zoiets heet vooruitgang.

 9. e-commerce? Zijn jullie van de pot gerukt? stelletje imbecielen. In Nederland zijn alle kleding zaken (V&D, MC Gregor, Perry Sport, MS Mode, Macintosh, Miss Etam, Schoenenreus, House of Shoes, Mexx, enz. enz. ) allemaal failliet dankzij, e-commerce. Zelf deze grote jongens konden het hoofd niet bieden tegen de concurrentie op internet. Ik zie Monique Raphaela Boezen op de foto nou nou “Ta kaba mes e macamba nei ke kaba ku nos Ta nan so ke tur sen di mundu” .

 10. Ik ben toch wel benieuwd wat er internationaal dan te halen is.

 11. Pukkie… lokaal valt er weinig te halen qua e-commerce. Maar internationaal wel een hele hoop. Als ik nu software ontwikkel, kan ik het niet verkopen, mits ik een internationaal adres heb. Zo dus ook al die e-zone bedijven hebben dit probleem. Om dat een boost te geven zul je Curacao op de kaart moeten zetten.

  Is wel jammer dat ze pas na 5 jaar autonomie daaraan gaan denken

 12. Bij e-commerce hoort behalve geavanceerde betaalmiddelen ook een snelle levering en bezorging. Orders van Cool Blue in Nederland werden zelfs op zondag bezorgd als ze op zaterdag zijn besteld.
  Lijkt me dat Curacao met zijn postboxen systeem hier wat heeft in te halen. Om eens één voorbeeld te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *