Amigoe | In jongerentaal leren over het parlement

In jongerentaal leren over het parlement

In jongerentaal leren over het parlement

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco heeft vanmorgen een serie promotiefilmpjes over de Staten, speciaal voor jongeren, officieel gelanceerd.

Dat gebeurde in aanwezigheid van leerlingen van het Marnix College.De leerlingen van de vsbo-school maakten vanmorgen een excursie naar het Hof, het Openbaar Ministerie en het parlement.

Bij de laatste instantie werden ze verrast met de lancering van de promovideo’s, die te zien zijn op het YouTube-kanaal van het parlement.

De filmpjes zijn bedoeld als extra lesmateriaal dat docenten Mens & Maatschappij kunnen gebruiken ter voorbereiding op een bezoek aan de Staten.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | In jongerentaal leren over het parlement

  1. Stanley Held

    Naomi, leuk om dit te tentoon te stellen. Gaat niet om deze mensen, elk normaal mens kan deze kinderen vertellen wat zij moeten doen. Uw persoonlijke problemen met deze mensen tellen niet mee, de boodschap die naar deze kinderen moet worden gebracht ligt op een ander niveau. Juist het tegendeel en de gevolgen moet hier worden belicht. Niet het verhaal van kennelijk foute politici. Heeft geen zin. Wijs deze kinderen wat fout en gped is. Het benoemen van namen heeft geen zin. Een jkind heeft er niets aan als u begint te vertellen wie een strafblad heeft. Begin de kinderen te vertellen wat van hun verwacht wordt. Alvorens u over anderen een uitzetting begint te geven. U kunt best wel vertellen dat wij een groepje politici hebben die het niet goed hebben gedaan. Daarna zal u echt, op een degelijk niveau de kinderen moeten uutleggen het waarom en wat van hun verwacht wordt

  2. Triest dat kinderen geconfronteerd worden met criminelen als Schotte, Thode en Constantia (allemaal in het bezit van strafbladen) maar ook Wilsoe en Cooper en dat hen verteld wordt dat je met een strafblad en 2 jaar MAVO zelfs premier kunt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *