Amigoe | Inhoudelijke behandeling zaak ‘Baywatch’ in mei

Inhoudelijke behandeling zaak ‘Baywatch’ in mei

Inhoudelijke behandeling zaak ‘Baywatch’ in mei

WILLEMSTAD — De zaak ‘Baywatch’, naar drugshandel en wapenbezit in november vorig jaar, waarbij onder anderen vier (oud) kustwachtmedewerkers betrokken zijn, werd vanochtend pro-forma behandeld. Het onderzoek is niet compleet.

De zaak zal op 27 mei, en indien nodig ook op 1 juni, voortgezet worden.

De verdachten Wilson W. (34), Rahim F. (32), Othniel S. (32), Thalysia R. (30) en Zahir D. (29) waren vanochtend aanwezig, met uitzondering van twee andere verdachten die onder voorwaarden op vrije voeten zijn. Die zullen op 27 mei voor de rechter moeten verschijnen.

Officier van justitie Gert Rip die belast is met deze zaak, verdenkt de verdachten van drugstransport en vuurwapenbezit in de nacht van 17 op 18 augustus vorig jaar. Het gaat hier om twintig kilo cocaïne en vijf vuurwapens die zij via Klein Curaçao het land wilden binnensmokkelen. Ook was er in de nacht van 22 op 23 september vorig jaar een poging tot drugstransport. D. zou de groep hebben gewaarschuwd voor kustwachtcontrole, daarom is het transport niet gelukt. Verder trachtte de groep bestaande uit F., D. en R. ook in de nacht van 27 op 28 september vorig jaar 185 kilo drugs en drie vuurwapens te transporteren. En in oktober en november heeft de groep één van de verdachten die op vrije voeten is, overgehaald om drugsbolletjes naar Nederland te vervoeren. Hoe dit allemaal is gegaan en of er voldoende bewijzen zijn, wordt dus in mei duidelijk.

Een pro-formazitting is een rechtszaak in het strafrecht die plaatsvindt voordat de maximale tijd verstrijkt dat een verdachte in voorarrest mag zitten. De zaak wordt dan door de officier van justitie voor de rechter gebracht, waarbij hij de rechter verzoekt de zaak uit te stellen. Dat is dus ook vandaag gebeurd. Daarnaast hebben de raadslieden diverse verzoeken gedaan voor nader onderzoek, waaronder het horen van getuigen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *