Amigoe | Inplannen operaties Sehos van start

Inplannen operaties Sehos van start

Inplannen operaties Sehos van start

WILLEMSTAD — Vanaf volgende week worden er weer operaties ingepland in het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). “Het streven is om geleidelijk te beginnen met het inplannen van enkele electieve specialistische operaties”, aldus woordvoerster Raiza Kibbelaar.

De benodigde geneesmiddelen, het medisch materiaal en de overige noodzakelijke middelen worden namelijk gefaseerd afgeleverd, waardoor de voorraad stapsgewijs kan worden aangevuld. Het Sehos zal contact opnemen met de patiënten over hun operaties. De acute en medisch noodzakelijke operaties gaan, zoals het bestuur reeds kenbaar heeft gemaakt, in de tussentijd gewoon door.

“Belangrijk om te melden is dat de afgelopen paar weken een piek is geconstateerd in het aantal acute behandelingen, wat van invloed was op de beperkte reeds aanwezige voorraad. Voor deze piek is geen specifieke oorzaak, dit is soms seizoensgebonden.”

Eind augustus werden de geplande operaties per direct stilgelegd. Deze veiligheidsmaatregel werd genomen wegens het gebrek aan materiaal en personeel. Het hoofd van de afdeling Chirurgie, Patrick Fa Si Oen, verklaarde dat de electieve (geplande) chirurgie zou worden uitgesteld, totdat wel kan worden voldaan aan de voorwaarden voor veiligheid.


Budge
t

Ten grondslag aan de precaire situatie binnen het ziekenhuis ligt het budget, dat niet toereikend is om de volledige operationele kosten te dekken. Dit omdat er volgens de Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) jarenlang sprake is geweest van bezuinigingen door de overheid.

Minister Siegfried Victorina van Gezondheid (PS) liet kort daarop weten geld beschikbaar te stellen om de voorraad aan medisch materiaal voor een maand aan te vullen. Het Sehos is daarnaast intern bezig om samen met alle afdelingen naar andere korte- en langetermijnoplossingen te kijken.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Inplannen operaties Sehos van start

  1. dat krijg je als de gemiddelde specialist fl.50,000 p.m. of zelfs meer
    moeten verdienen. de apotheken met grote winsten samen in het
    heilge huisje.apotheken zijn min of meer van hun voetstuk gevallen velen moesten sluiten,er kwam meer controle.

  2. We worden ondanks dat mijn echtgenote en ik samen 1900 pm aan ziektekosten betalen gedwongen ons spaargeld aan te spreken voor behandeling elders.
    Mijn vrouw is maandag jl in het VMC geopereerd. Wat ik erg vind dat we op C naar een samenleving zijn toegegaan waar zij die het wel kunnen betalen geholpen kunnen worden. Triest uitermate zelfs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *