Amigoe | Interesse voor studeren in regio stijgt

Interesse voor studeren in regio stijgt

Interesse voor studeren in regio stijgt

WILLEMSTAD — Voor het schooljaar 2016-2017 hebben 380 studenten zich aangemeld voor een studie in Nederland en 308 willen aan een school in de regio studeren. Dat meldt Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC).

Alhoewel er meer aanvragen voor Nederland zijn, groeit de interesse voor studeren in de regio nog altijd.

In vergelijking tot vorig jaar is het aantal aanmeldingen voor de regio gestegen met 27 procent. Vorig jaar waren er namelijk 242 aanvragen. De toekomstige bursalen uit deze groep willen hun studie voortzetten in de Verenigde Staten, Puerto Rico, Costa Rica, Jamaica, Trinidad of andere landen in de regio. De meeste jongeren combineren hun studie met de beoefening van een sport of kunst.

467 studenten wilden vorig jaar hun studie in Nederland vervolgen. Voor het schooljaar 2016-2017 is dit aantal dus gedaald met 87, want neerkomt op een daling van 19 procent. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van de stichting. De exacte cijfers zullen eind deze maand bekend worden gemaakt.

Studenten konden zich tot 15 januari aanmelden. Dit jaar verliep de registratie overigens voor het eerst volledig digitaal. Studenten die hun studie op Curaçao willen voortzetten, kunnen zich nog tot 29 februari aanmelden. SSC verwacht dat zo’n 60 procent van de studenten die een aanvraag heeft ingediend daadwerkelijk gaat studeren. Dit omdat sommige leerlingen hun school nog zullen moeten afronden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *