Amigoe | Invallen voor subsidiefraude onder Jamaloodin

36-jarige Caryllish Carolien Martina aangehouden

36-jarige Speedy Ddirecteur Caryllish Carolien Martina (rechts) aangehouden

WILLEMSTAD — Justitie heeft vanmorgen vroeg drie invallen verricht in het kader van een onderzoek naar subsidiefraude met een stichting. Hierbij is de 36-jarige vrouw C.C.M. aangehouden.

Zij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering van (een deel van) een door het ministerie van Financiën in 2012 verstrekte subsidie van 450.000 gulden aan de Fundashon pa Optimalisashon di Bario di Steenrijk i Divi Divi. In die periode was George ‘Jorge’ Jamaloodin namens de MFK minister van Financiën.

Het onderzoek naar deze strafbare feiten is gestart nadat de huidige minister van Financiën, José Jardim, deze kwestie in 2015 onder de aandacht van Openbaar Ministerie heeft gebracht. Onder leiding van de rechter-commissaris (RC) hebben leden van het Recherche Samenwerkings Team (RST) vanmorgen drie huiszoekingen gedaan in een woning aan de Kaya Krisokola in Sta. Maria, het kantoor van Speedy Security van Jamaloodin in Saliña en een kantoorpand in Brievengat. Hierbij zijn onder meer documenten en administratie in beslag genomen.

Stichting Overheids Accountants Bureau (Soab) constateerde in een rapport over de kwestie dat de stichting in 2012 ten onrechte een subsidie van 450.000 gulden heeft gekregen voor de upgrading van een sportveld in Steenrijk. Dit rapport was voor minister Jardim aanleiding om de te veel uitgekeerde subsidie terug te vorderen, terwijl alle documenten ter beschikking zijn gesteld van het OM.

In het rapport komt onder meer aan bod dat er tijdens het onderzoek geen verzoek voor subsidie van de stichting aan de toenmalige Financiën-minister Jamaloodin gevonden kon worden. De subsidie zou ook verstrekt zijn voordat de stichting officieel was opgericht. Ook zou er 450.000 gulden zijn uitbetaald, terwijl de ministerraad akkoord was gegaan met een subsidiebedrag van 465.000 gulden. Verder was er ook geen begrotingsruimte om het bedrag uit te keren, terwijl naderhand bleek dat de upgrading veel goedkoper had gekund, waarna Jardim ermee akkoord ging om 375.000 gulden van de stichting terug te vorderen.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | Invallen voor subsidiefraude onder Jamaloodin

 1. Abraham Mossel

  Jaaaaaaaaaa, @ Brian S. Zij heeft 80.000,00 nafjes ontvangen voor haar stichting, deze oplicht-stichting is trouwens nooit van de grond gekomen en de stichting gehandicapte ” Constancia” heeft nooit 1 gulden huur betaald.
  Alles kan hier op Curcrim. En ze gaan gewoon door met stelen.

 2. Constancia had toch ook een zgn stichting?

 3. Abraham Mossel

  ps zij hebben die muur ook nog verkeerd gezet, te dicht op het veld, bijna tegen de speel lijn aan, WHAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Jardim heeft het nog netjes met ze voor gehad om 75.000,00 te berekenen!.

 4. Abraham Mossel

  Als ik mij het goed herinner hebben zij van die 450.000,00 Nafje een (1 kant 100 m1) afscheidingswand gemetselt 200 m2 normaal kost dat met materiaal, incl arbeitsloon, ruim genomen 25.000,00 Nafjes .Is er te verdelen geweest tussen Gerrit en Jamaloodin incl een paar meelopers 425.000,00 . En zo zijn er diverse pleinen en weet ik veel en nog meer gebouwd, die gasten moeten gevuld zijn tot hun nek,maar ze doen net of ze zo arm zijn als job. maar ja zo’n reclame campagne van Gerrit de Raaf kost wel miljoenen teminste als hij TeleCrim en zijn andere reclame netjes betaald, maar daar geloof ik nu ook weer niks van. En zo gaat het graaien en onbeschoft stelen van dfe bevolking gewoon door. zij lachen iedereen recht in hun smoel uit.

 5. FDRS een malafide stichting onder leiding van GLEN SULVARAN
  kreeg ook fl.400,000 of meer? van JARDIM van dezelfde laken een pak.
  waar ging dat geld naar toe? wat is er met dat geld gedaan? stichting bestaat die nog
  gelijke monnikken gelijke kappen.als jullie pakken pak dan iedereen die fout zit

 6. MAN PS en MFK.. wat had je anders verwacht??

 7. De hele ministerraad destijds ging akkoord terwijl er geen onderliggende stukken waren ????
  (ook) dat zegt wat over de integriteit van het toenmalige kabinet .
  Wat komt er nog meer boven water uit die tijd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *