Amigoe | ‘Je mag thuis gay zijn, maar niet op school’

door Amigoe verslaggever Annaica Flores

Schooljuf tegen 10-jarig jongetje:

Schooljuf tegen 10-jarig jongetje:

ORANJESTAD — Een leerling (10) is door zijn schooljuf ten overstaan van de hele klas gevraagd of hij homo is. Na dit voorval werd hij massaal gepest door klasgenoten en moest professionele hulp krijgen.

Zijn zus en moeder willen dat de leerkracht wordt aangepakt. De directeur van de Dienst Publieke Scholen (DPS) zegt dat de zaak in behandeling is en dat uiteindelijk de minister van Onderwijs maatregelen moet nemen.

Nieuwssite Masnoticia.com bracht het voorval gisteren en schreef dat het om een leerling van de Scol pa Ofishi (SPO) in Santa Cruz gaat. DPS-directeur Whitney Kock zegt, in gesprek met Amigoe, dat hij dit niet kan bevestigen.

“Ik kan wel bevestigen dat een ouder afgelopen woensdag een klacht kwam indienen over een dergelijk voorval. Ik kan geen uitspraken doen over de details, maar kan wel bevestigen het niet om de SPO in Santa Cruz gaat”,

aldus Kock. Hij kan ook niet zeggen om welke school het wel gaat.

“Ik kan geen details geven en verder ben ik niet op de hoogte van een dergelijk voorval op een andere school, maar dit geval heeft onze aandacht. Het is in behandeling bij de directie en staf, en het bevoegd gezag krijgt te zijner tijd advies van ons.”

Gevolgen onbekend

Dit bevoegd gezag is Onderwijs- minister Michelle Hooyboer- Winklaar, vertelt Kock desgevraagd.

“Zij moet dan, aan de hand van ons advies, bepalen of ze dit advies volgt, aanpast of niet volgt”, stelt Kock. Over wat de mogelijke gevolgen voor de docent in kwestie zijn kan hij, naar eigen zeggen, geen uitspraken doen. Verder is het ook niet duidelijk of zich zulke voorvallen hebben voorgedaan in het verleden en wat de gevolgen waren, noch voor de leerlingen noch voor de docenten.

”ik zit niet lang genoeg bij DPS om daar inzicht in te hebben”, besluit Kock.

Represailles

Op Facebook reageert iemand op het bericht van Masnoticia door te zeggen dat het om haar broertje van tien jaar gaat.

“De juffrouw zette hem op de tweede schooldag voor de klas en vroeg aan hem of hij gay is”, aldus het bericht. “Ze zei tegen hem dat hij thuis gay mag zijn, maar niet op school. Mensen moeten weten dat de docenten ook meedoen aan bullying.”

Ze meent dat haar moeder met de docent en het hoofd van de school is gaan praten.

“Deze zeiden simpelweg dat iedereen weleens een fout kan maken.”

Amigoe heeft contact met haar gezocht en ze bevestigt het verhaal. Echter, zij en haar moeder willen er niet verder op in gaan, uit vrees voor represailles tegen het jongetje.

“We zijn naar instanties gegaan om de zaak onder de aandacht te brengen en om hulp te zoeken”, aldus de zus. “Wij willen niet meer problemen voor mijn broertje, maar wij willen wel ervoor zorgen dat het goed met hem gaat, want hij schaamt zich erg en wil niet meer naar school. Wij willen ook dat de juffrouw toegeeft dat ze fout zat en dat ze tenminste een officiële waarschuwing krijgt. We praten veel met mijn broertje om ervoor te zorgen dat hij zich weer beter voelt”,

besluit ze.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | ‘Je mag thuis gay zijn, maar niet op school’

  1. Schandalig, zo’n docent dient onherroepelijk te worden ontslagen.

  2. Abraham Mossel

    Laten de bewoners van ABC en SSS eilanden nu eerst maar eens het tot in het bot toe door gevreten ” Incest !! virus” proberen aan te pakken, duizenden vele duizende antillianen missen een lichaamsdeel, hebben vaak korte been en teentjes, armpjes enz. doe daar eens wat aan, of is dat normaal zeg maar cultuur.

  3. @pukkie

    Een juiste conclusie: “De homo’s onder de tegenstanders zijn veelal nog het meest fanatiek.”
    Tussen haakjes had er bij mogen staan: “de felste tegenstanders binnen de AVP”

  4. Kennelijk weten ze niet wat ze er mee aan moeten. De klonten boter vliegen in het rond. Bidden helpt niet. Homofilie is van alle tijden, maar niemand wil dat erkennen. Zeker een bevolking met een eilandjes mentaliteit en dikke bijbels kan er nog al eens mee in de knoop raken. De homo’s onder de tegenstanders zijn veelal nog het meest fanatiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *