Amigoe | Joseph opent aanval op Asjes

PS-voorzitter Edward Joseph opent aanval op Asjes

PS-voorzitter Edward Joseph opent aanval op Asjes

WILLEMSTAD — De polemiek tussen premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) en zijn voormalig medewerker, partijvoorzitter Edward Joseph, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt nu de verkiezingen voor een nieuw PS-bestuur naderen.

Joseph koos er gisteren voor om via WhatsApp twee vragen te lanceren aan Asjes en diens voornemen om partijvoorzitter te worden, ondersteund met drie feiten. Asjes op zijn beurt reageerde op zijn Facebook-pagina door voor te stellen om deze week een debat te organiseren in het radioprogramma Konsenshi Sivil over de taken van een partijvoorzitter.

Joseph stelde dat Asjes niet aanwezig was geweest bij de viering van het tienjarig bestaan van PS in het Because Entertainment Center. En dat Asjes ook niet heeft gesproken op 5 mei van dit jaar, toen bij Marie Pampoen de moord op partijleider Helmin Wiels werd herdacht. Verder heeft Asjes ook al lang niet gesproken in het programma Awe ta djasabra.

“En nu wil Ivar Asjes voorzitter worden van de organisatie die Helmin Magno Wiels heeft opgericht?”, vraagt Joseph zich af. Hij stelde aansluitend twee vragen: Zal Ivar Asjes de positie van voorzitter voor twee jaar bekleden, of is het een strategie om partijleider te worden? En als Asjes niet het voornemen heeft om de functie voor twee jaar te bekleden, dan liegt hij de leden van Pueblo Soberano voor.”

Asjes zegt op zijn Facebook-pagina het te betreuren dat Edward Joseph een ‘smerige campagne’ voert tegen zijn persoon. Want hij weet dat wijlen Helmin Wiels, uit principe, nooit heeft geprobeerd de verkiezingen voor een nieuw bestuur te beïnvloeden. “Het is triest dat Edward dit niet respecteert en zich kennelijk niet zeker voelt om met mij in debat te gaan, maar kiest voor deze lage daad.”

Asjes is niet naar de viering van het tienjarig bestaan geweest, omdat hij nooit een dansfeest zou organiseren, enkele dagen voor de herdenking van de moord op Wiels, twee jaar geleden.

Asjes heeft ook antwoorden op de andere vragen en stellingen van Joseph, maar verkiest op zijn Facebook-pagina het hierbij even te laten. Hij pareert wel de volgende feiten:

Dat Helmin Wiels in 2010 ervoor koos om Ivar Asjes Statenvoorzitter te laten worden; om Ivar Asjes te laten deelnemen aan de politieke onderhandelingen en belangrijke vergaderingen, samen met Wiels en om Asjes op de verkiezingslijst van 2012 te zetten, waar hij als nummer twee in totaal 853 stemmen haalde en Joseph, op nummer dertien, 81 stemmen. En dat Asjes werd aangedragen als premier in het kabinet dat sinds 7 juni zetelt.

Asjes stelt aan Edward Joseph voor om een debat te organiseren over de inhoud van het werk als partijvoorzitter van PS en dat te doen in een of meer radioprogramma’s van Konsenshi Sivil, deze week. Verder deed hij de oproep aan Joseph om deze acties achter de rug van Asjes om, te staken. “Laten we op een transparante manier te werk gaan, met documenten, om onze leden beide kanten van het verhaal te vertellen. Laten we gaan voor fair play en echte democratie en laat de leden in alle rust en vrede beslissen.”

Bron: Amigoe

13 Reacties op “Amigoe | Joseph opent aanval op Asjes

 1. Redactie Curacao

  Beste Jantje de Wit,

  Dank voor uw reactie, in de drukte was de comment ons even ontglipt. Inmiddels is ‘censuur’ toepast 🙂 Dank voor uw attentie,

  Met vriendelijke groeten
  De KKC redactie

 2. Hartelijk dank voor uw snelle reactie.

 3. stanley Held

  Beste heer Mossel, ik zal u niet op dezelfde wijze van repliek. De wijze waarop u reactie geeft, zegt meer over u dan ik. Een ieder kan zelf bepalen. Uit welk nest ik kom en uit welk nest u komt. Sticks and stones may brake my bones, words wil never do.

 4. Beste Fran,

  Lees even punt 8 in de spelregels van de reacties onder punt 8 op https://www.knipselkrant-curacao.com/?page_id=49698.. Onze security afdeling heeft u inmiddels al een mail gestuurd. Wat betreft dat iemand iets kwijt is inmiddels beantwoord. Dank voor uw reactie,

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 5. Beste Abraham Mossel,

  De KKC waardeert doorgaans uw bijdrages aan de discussie en censureert nauwelijks. Alleen kwetsende verwijzingen naar massamoordenaars, haatzaaiende comments en bedreigingen laten we niet door + de spamfilter selecteert automatische additionele keywords waarop een reactie kan worden geblockeerd. De opmerking van u voldeed hier niet aan, doch om het hier zo gezellig mogelijk te houden hebben we een aantal spelregels: https://www.knipselkrant-curacao.com/?page_id=49698. We zouden het fijn vinden als u de achterliggende gedachte hiervan in ere houdt. Dank u wel,

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 6. @kkc redactie,
  Sorry, maar iemand is hier duidelijk z’n mossel kwijt en ik heb het niet eens over Vader Abraham!

 7. @stanley Held: “De heer Asjes had het roer op dictatoriale overgenomen.”

  Beste mr. Held, de PS, volgens eigen statuten, was en is nooit een partij geweest met een democratische basis. Men moest zelfs statuten veranderen om verkiezingen mogelijk te maken voor een nieuw partijleider. Kan nog herinneren op hun website voor 10-10-10 wat hun ideologie betreft het woord “ultrasocialist” gelezen te hebben. Dus wat Asjes deed blijkt niks nieuws te zijn gebaseerd op de politieke basis van de partij en zeker niet voor wat betreft zijn karakter. Maar d’r blijft wel een vraag: was er daadwerkelijk een brief of weet Asjes meer over Cordoba èn Wilsoe dan ie eigenlijk mag weten? Waar huist die (politieke) macht? Bij Asjes / Wiels of bij Cordoba / Wilsoe?

  (Heb ook geen link met welk politieke partij dan ook!)

 8. Jantje (de Wit)

  Beste kkc redactie,
  Misschien kunt u kant-nog-wal-rakende onbeschaamde persoonlijke aanvallen “bannen”.
  Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we tot een 0-nivo afglijden.

 9. Beste Abraham Mossel, waar slaat dit nou op? Het probleem met het geven van zulk soort opmerking is dat 1. het raak nog kant nog wal en kan iemand onnodig kwetsen en 2. men is dan zo gewent dat je nonsens verkondigd, dat op het moment jij iets nuttigs schrijf, niemand je serieus neemt.

 10. Abraham Mossel

  Zeg Held op sokken kan jij niet eens in je nest gaan ****** en daarna onder de wel bekende boom *****… Misschien word er dan een straat of een zwembad naar jou worden vernoemd.

  ATTENTIE
  Met ****** gemerkt woord(den) en zin ****… zijn door de security afdeling verwijderd.

  Security Afdeling
  Knipselkrant Curacao

 11. Beste Stanley, nee ik heb geen enkele link met deze partij.

 12. stanley Held

  Mijn beste Herbie, ik proef dat u , van binnen het partij komt. U weet meer als wij. Wat u hier aangeeft is mij in die periode ter ore gekomen. De meeste vrijwilligers waren na de dood van de heer Wiels, abrupt vertrokken. De heer Asjes had het roer op dictatoriale overgenomen. Met brieven etc. Uw heeft het recht om zo te reageren. Wat u nu aangeeft komt mij bekent voor van voormalige vrijwillegers van wijlen de heer, Wiels. Ik denk dat hij nu een fikse draai in zijn graf maakt.

 13. “Laten we op een transparante manier te werk gaan, met documenten, om …
  Met alle respect meneer Asjes, maar waarom bent u zelf niet transparant?
  Er zijn verschillende niet transparante handelingen die u heeft uitgevoerd en dan dood leuk aan het volk uitlegt als zijnde bescherming van bijvoorbeeld, persoonsgegevens. Begrijpt u niet dat het volk aandeelhouder is van de regering en dat u aan het volk verantwoording schuldig bent?
  Wees transparant en bewijs het volk dat u anders bent en dat Helmin Wiels u inderdaad onomstotelijk heeft aangewezen om het volk te representeren als minister president. U dient aan het volk te bewijzen dat dat zo is en dan wel met de originele stukken.
  Ik heb voor u een kleine mededeling van onze Schepper. In Lucas hoofdstuk 8 vers 17 staat: “17. Zo zal ook alles wat geheim of verborgen is, aan het licht komen. God laat ons hiermee weten dat wij dingen kunnen doen die verborgen zijn voor anderen, maar er komt een dag dat alles het daglicht ziet. Kijk om u heen. De wereld staat vol van berichten van verborgen activiteiten die het daglicht aan het ziet zijn. Zo is er recentelijk heeft weer een dopingschandaal het daglicht gezien en wanneer was dat gepleegd? Juist en toch het daglicht zien.
  Mijn vraag aan u is, bent u er klaar voor wanneer hetgeen u nu verborgen houdt, het daglicht ziet? Of kiest u er nu voor om het te openbaren en de consequenties te aanvaarden.
  Het volk zal u, in ieder geval, bij de volgende verkiezing wel laten weten wat het volk van uw denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *