Amigoe | KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

door Favell Maduro

KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

WILLEMSTAD — Er wordt gezocht naar een manier om de activiteiten van KBB, zoals het certificeren van leermeesters, assessoren en docenten, door te laten gaan via het jeugdactieplan.

Daniel Corsen die de trekker is van het jeugdactieplan verwacht dat een deel van wat KBB deed, in de toekomst door de mensen van het jeugdactieplan wordt gecoördineerd. Dit nadat de ministerraad geld had toegezegd.

Het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven is in de problemen gekomen doordat de overheid op een gegeven moment geen opdrachten meer gaf. De verschillende ministeries hadden geen geld gereserveerd op hun begroting om de gewenste opleidingen te betalen. Hierdoor heeft het bestuur van KBB besloten om het kantoor te sluiten.

Er was al sprake van dat het KBB onder het jeugdactieplan door kon gaan maar vanuit de overheid was er geen toezegging dat dat door kon gaan. Hierdoor heeft het bestuur van KBB, dat overigens al heel lang aan het wachten is op een toezegging van de overheid, besloten om de activiteiten af te bouwen en het kantoor te sluiten.

Het jeugdactieplan 2015-2020 is een pakket van projecten op allerlei terreinen om problemen met jongeren aan te pakken. Dit om jongeren een betere toekomst te geven. Er is bewust een meerjarenplan gemaakt en tijdens verschillende bijeenkomsten met jongeren besproken.

Tot voor kort was het een mooi plan. Er was vooralsnog geen geld om al die doelstellingen te financieren. Tot vorige week. Toen ging de gehele ministerraad ermee akkoord om geld voor het actieplan vrij te maken. Dit betekent dat er eerst een secretariaat voor het plan moet komen.

Nu de uitvoering van het jeugdactieplan meer vorm krijgt gaat Daniel Corsen met zijn team en de ministeries kijken welke activiteiten ze van KBB kunnen overnemen. Vanuit KBB is men bezig met de dossieroverdracht aan de ministeries. Daarna kan bepaald worden welke opleidingen van het KBB weer opgepakt kunnen worden. Het blijft wel zo dat de overheid de verschillende opleidingen moet inkopen zodat er geld komt om deze te financieren. Naast het oppakken van de KBB-onderdelen gaat men vanuit het jeugdactieplan ook werken aan de dialogen over het onderwijs.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

  1. Wel geld hiervoor en niet voor KBB???? Wat zit daar nu weer achter ?? 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *