Amigoe | Kluivert: ‘Trots op mijn team’

Kluivert: ‘Trots op mijn team’

Patrick Kluivert: ‘Trots op mijn team’

WILLEMSTAD — “Ik ben trots op deze jongens”, zo luidde de eerste reactie van Patrick Kluivert na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Montserrat. “Als je dit laat zien terwijl je nog nauwelijks met elkaar hebt samen kunnen spelen, dan is dat erg knap.”

“Ik denk dat de tactiek ook goed gewerkt heeft. Kijk, 3-5-2 (drie verdedigers, vijf middenvelders en twee aanvallers) was eigenlijk bedoeld om hún de bal te geven, zodat zij ook wat gingen voetballen, waardoor wij de ruimte kregen om ook te kunnen voetballen. Maar dat gebeurde niet. Zij gingen met de kont in de 16 hangen en ook als wij ze lokten, kwamen ze niet. Dat maakte het wel moeilijk. In Montserrat zullen ze wél moeten gaan aanvallen en daardoor zullen wij meer ruimte krijgen. Dan moeten we zorgen dat we scoren, dan komt alles goed”, besloot Kluivert.

Bondscoach Lenny Hewlett stond zich na de wedstrijd nadrukkelijk in te houden. “We hebben het goed gedaan, maar het was ons vandaag blijkbaar niet gegund. In de thuiswedstrijd zullen we dit goed maken, hopelijk met een goede scheidsrechter.”

James Richard Comley hield zich niet in. “Dit sloeg nergens op. Die penalty was een lachertje, twee keer een handsbal die de rode kaart had moeten opleveren, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar goed, zij komen nu naar ons toe, dan maken we het goed. Hebben we tenminste een goed veld, want dit was dramatisch.”

Dat is tevens het goede nieuws voor de Curaçaose ploeg. Volgens verschillende mensen uit Montserrat wordt de wedstrijd dinsdag gespeeld op een uitstekende grasmat. “Oh echt? Dat zou super zijn!”, reageerde Darryl Lachman verheugd.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Kluivert: ‘Trots op mijn team’

  1. Trots, na een nauwelijks verdiende 2-1 overwinning op een eiland met 5,000 inwoners met fantasieloos voetbal.

    Het wordt mij steeds duidelijker waarom Kluivers in Nederland of Europa niet aan bak kon.

    Maar iemand die elders overall mislukt is kan op Curacao altijd nog carriere maken.

    Of niet, Irma Lips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *