Amigoe | Kok: RvC-vergaderingen CBCS geschorst

Kok: RvC-vergaderingen CBCS geschorst

Kok is het duidelijk niet eens met het besluit van de RvC

WILLEMSTAD — De vergaderingen van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) zijn geschorst, totdat er duidelijkheid komt over de positie van Robert Pietersz als RvC-lid.

Pietersz is door de president van het Hof als tijdelijk commissaris aangewezen, maar over de geldigheid van zijn positie twijfelt men, omdat hij niet op voordracht van de RvC door het Hof is benoemd, zoals de bankstatuten voorschrijven, zo stelt RvC-lid Tom Kok.

Kok is het duidelijk niet eens met het besluit van de RvC.

“Nu de bank in crisis is, kan ik helaas niet vergaderen met de RvC van een instelling waar ik toezicht op moet houden.”

CBCS is de afgelopen weken in opspraak geweest, nadat bekend is geworden dat bankpresident Emsley Tromp wordt verdacht van fraude in de privésfeer. In het kader van dat onderzoek werden twee weken geleden op twee adressen huiszoeking verricht. Als gevolg van het onderzoek werd Tromp vorige week door minister van Financiën José Jardim geschorst.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Kok: RvC-vergaderingen CBCS geschorst

  1. Je begint je af te vragen hoe Jardim het in zijn hoofd haalt te schorsen. Dit zou niet onder een politiek besluit mogen vallen. Te gek voor woorden allemaal wat daar gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *