Amigoe | Konket uit de actieve politiek

Armin Konket PAR | Antilliaans Dagblad

Armin Konket PAR | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — PAR-Statenlid Armin Konket verlaat de actieve politiek. Hij zal dan ook de komende verkiezingen niet meer verschijnen op de kandidatenlijst van de gele partij.

Konket zit sinds 2013 in de Staten voor de PAR. Hij verving indertijd toenmalig PAR-leider Emily de Jongh-Elhage die toen toevallig ook de politiek vaarwel zei.

In een reactie stelt Konket dat hij een keuze moest maken: doorgaan in de politiek of terugkeren naar de ambtenarij. Tot 2010 was hij directeur van de Directie Bestuurlijke en Constitutionele Zaken, een functie die sinds 10-10-‘10 niet meer bestaat. Daarna zat hij twee jaar thuis, omdat het toenmalige kabinet-Schotte geen vertrouwen in hem had. Sinds 2013 is hij lid van de PAR-fractie in de Staten.

Volgens Konket bevond hij zich in een grijs gebied. “Ik was ambtenaar, maar ook politicus. Gezien de manier waarop politiek op dit eiland bedreven wordt wilde ik duidelijkheid brengen in deze situatie. Ik heb ervoor gekozen om terug te keren naar de ambtenarij. Dit houdt in dat ik de actieve politiek vaarwel ga zeggen. Ik heb geen spijt van dit besluit en kijk uit naar wat er komen zal.”

Na 10-10-‘10 werd Konket ingedeeld in de functie van beleidscoördinator bij het ministerie van Algemene Zaken. Binnenkort zal hij een afspraak maken met premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) om te horen waar hij zich moet melden als hij weer in de ambtenarij terugkeert.

De kans is groot dat Konket voor de rest van de huidige zittingsperiode van de Staten aanblijft. Mocht hij besluiten de Staten te verlaten, dan is de eerstkomende kandidaat die hem moet opvolgen oud-partijleider Emily de Jongh-Elhage, die de actieve politiek vaarwel heeft gezegd en inmiddels tot erelid van de PAR is benoemd, waarna Magali Jacoba aan de beurt is. Jacoba is echter geen lid meer van de PAR en staat nu als kandidaat nummer drie op de lijst van Un Kòrsou Hustu, de nieuwe partij van Omayra Leeflang, eveneens een oud-lid van de gele partij.

De afwezigheid van Konket is de grootste verrassing op de kandidatenlijst. De lijst wordt, zoals kon worden verwacht, aangevoerd door politiek leider Zita Jesus-Leito, gevolgd door de minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath. Terug van weggeweest is oud-gedeputeerde en voormalig Statenlid Marilyn Alcalá-Wallé, die op plaats drie terugkeert. Partijvoorzitter Eduard Braam staat op plaats vier, terwijl nieuwkomer Curtley Obispo de top vijf volmaakt.

De lijst van de PAR telt vele namen die hun terugkeer maken bij de gele partij. Oude bekenden zoals Frits Brouwer, Nico Cornelisse, George Lichtveld en Gerold Rach zijn terug. Maar er ontbreken ook tal van bekende gezichten uit het PAR-verleden, vergeleken met de lijst uit 2012. Toenmalig lijsttrekker De Jongh-Elhage staat er niet meer op.

Omayra Leeflang en Glenn Sulvaran evenmin, beiden in 2012 gekozen als leden van de PAR in de Staten, zij hebben inmiddels met de PAR-fractie gebroken. Afwezig zijn ook Magali Jacoba, Pedro Atacho, Dennis Jackson en Lyndon Comenencia. Allemaal personen die in 2012 nog in de top tien van de PAR zaten.

Maar de lijst kent naast Obispo ook verschillende nieuwe namen. Het gaat hierbij om onder anderen Ana-Maria Pauletta (9 op de lijst), voormalig topsporter en sportdirigent William ‘Junior’ Millerson (11), tv-presentator en mode-expert Mylène Richardson (22), zakenman en eigenaar van restaurant Rose Garden Tszming ‘Jimmy’ Ng (23) en voormalig DP-coryfee Greta Palm-Goilo (25). Lijstduwer is Rach.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Konket uit de actieve politiek

  1. Goede keuze van Konket. Voor de rest allemaal oudgedienden op de Par-lijst.
    Idd is Jesus niet echt een figuur met enige uitstraling of kennis, blaffen en vervolgens stil blijven.
    Een krabbennest is en blijft het binnen de Curacaose Staten.

  2. Met alle respect, ik denk niet dat we Konket zullen gaan missen, die viel in de Staten vooral op door niet op te vallen.

    Vreemd dat Leito partijleider is. Ruggenaath en Alcala Walle zijn sterkere leiders met meer uitstraling.

    Leito blafte even in de zaak Wiels maar legde daarna de bal meteen weer bij Wacko Whitemann neer in plaats van zelf het initiatief te nemen om Fraudelyne Wiels eruit te sodemieteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *