Amigoe | Korte werkdag ambtenaren in WTC door hitte

Nog geen akkoord WTC en Aqualectra

Korte werkdag ambtenaren in WTC door hitte

WILLEMSTAD — Het World Trade Center (WTC) was vandaag weer te heet om in te werken. De ambtenaren van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) verlieten vandaag om 10.15 uur hun werkplek om elders verkoeling te vinden.

Volgens Gregory Wilson, bestuurslid van ambtenarenvakbond Abvo, kunnen ambtenaren in deze condities niet werken.

Het is volgens Wilson helemaal niet in orde bij het WTC. Vorige week zat de ambtenarenvakbond om de tafel met vertegenwoordigers van de regering. Zij stelden toen te hebben gesproken met vertegenwoordigers van het WTC. Hen is beloofd dat het maximale zou worden gedaan om alle problemen te verhelpen. De problemen bestaan al sinds BPD in het WTC trok. Ambtenaren klagen door de hitte over hoofdpijn en misselijkheid.

Naast een airco met kuren, werkt ook de lift niet altijd, klagen mensen met allergie over een stoffig tapijt en is er te weinig verlichting in de wc’s. Ook zijn er problemen met de smaak van het water. Dit zou te veel naar chloor smaken. Door het niet functioneren van de airco kunnen de ambtenaren die in het nieuwbouwdeel van WTC op Piscadera zitten, hun werk niet naar behoren uitoefenen. De vakbond pleit voor een andere werkplek binnen het WTC. “De ambtenaren kunnen elders in het pand zitten waar het wel aangenaam is om te werken. Daar moet de verhuurder voor zorgen”, zegt Wilson.

Volgens hem moet de regering druk zetten op de leiding van het WTC voor een vervangende werkplek. “De regering betaalt huur voor een gebouw dat goed moet zijn. Ambtenaren kunnen niet in deze condities werken. Wij als vakbond willen ze niet aan gevaar blootstellen”, aldus Wilson.

Het mandaat is volgens hem duidelijk. “We hebben zelf ook in het gebouw gekeken en mensen kunnen niet in deze hitte zitten. Bovendien is de airco niet alleen het probleem. Er is een serie van zes of zeven dingen die niet goed zijn.” Zo zou de lift gemiddeld drie keer per week vast komen te zitten met mensen erin. In de praktijk is het voorgekomen dat mensen uit de lift moesten klimmen, omdat de lift niet meer bewoog. Ook maken ambtenaren melding van lichtbakken die uit het plafond zouden vallen en lekkage op computers.

Jaime Cordoba, fractieleider van Pueblo Soberano, pleitte dat de minister van BPD in het belang van de werknemers en hun veiligheid moet handelen en de werknemers uit het gebouw moet halen. Het feit dat de ambtenaren al een paar keer het werk hebben neergelegd, zegt volgens hem genoeg over de veiligheid van het gebouw.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Korte werkdag ambtenaren in WTC door hitte

  1. Heeft die Venezuelaanse mafioos van het WTC, u weet wel, die Schotte een honoris causus diploma gaf, dan niet voldoende stroom van Aqualectra geroofd voor zijn aircos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *