Amigoe | Kustwacht houdt weer 2 illegalen aan

Na een achtervolging kon de boot worden onderschept.

Na een achtervolging kon de boot worden onderschept.

WILLEMSTAD — De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCarib) heeft afgelopen nacht weer een vaartuig met twee Venezolanen aangehouden. Zij worden ervan verdacht mensen illegaal aan land te hebben gebracht.

De radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de kustwacht detecteerde gisteravond rond middernacht een verdacht contact op de radar ten zuidoosten van Curaçao. Een eenheid die op dat moment aan de zuidwestelijke kust aan het patrouilleren was, werd direct ingezet.

Op ongeveer anderhalve mijl ten zuiden van Jan Thielbaai troffen ze een onverlicht vaartuig type yola aan, dat weer naar het zuiden terugvoer. Ze werden gemaand om te stoppen, maar gaven hieraan geen gehoor. Er ontstond een achtervolging waarna de boot na een korte tijd kon worden onderschept. De twee opvarenden probeerden het vaartuig nog te laten zinken, maar dit kon door het snelle handelen van een kustwachter die aan boord sprong nog worden voorkomen.

De yola genaamd de ‘Génesis José’ is opgebracht naar het steunpunt in Parera. Beide opvarenden met de Venezolaanse nationaliteit zijn overgedragen aan de politie, die de zaak samen met de kustwacht in onderzoek heeft.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *