Amigoe | Kwestie luchtmetingen Julianadorp ‘gladgestreken’

Victorina: Curaçao heeft altijd mee willen werken

Victorina: Curaçao heeft altijd mee willen werken

WILLEMSTAD — Premier Ben Whiteman (PS) heeft een goed gesprek gehad met een vertegenwoordiging van Defensie waarop de kwestie rond de metingen van de GGD Amsterdam in Julianadorp is gladgestreken, laat minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Siegfried Victorina (PS) desgevraagd weten.

De uitgestelde metingen kunnen dus doorgang vinden, maar het is volgens Victorina nog ‘te prematuur’ om uitspraken te doen over wanneer het GGD-team het eiland zal aandoen.

De komst van van een technisch team van GGD Amsterdam om een uitgebreid meetprogramma op te zetten in Julianadorp, in opdracht van Defensie en in samenwerking met de Curaçaose autoriteiten, werd tot nader bericht uitgesteld. Dit naar aanleiding van kritische uitlatingen door premier Whiteman, dat de GGD Amsterdam zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden door de aanschaf van meetapparatuur die volgens de premier afwijkt ‘van hetgeen was afgesproken’.

Contract met GGD verlopen Minister Victorina zegt hierover:

“Er is verwarring ontstaan, maar voorop dient te worden gesteld dat Curaçao altijd heeft mee willen werken. Het is namelijk zo dat het contract met GGD Amsterdam – die zoals bekend al jaren de data van de luchtmetingen op Curaçao door de overheid monitort en valideert en onze mensen heeft getraind om deze metingen te verrichten – is verlopen. Dit contract wordt nu geëvalueerd waarbij het uiteindelijke doel natuurlijk is dat onze mensen op termijn deze werkzaamheden geheel zelf kunnen doen.”

De GMN-minister benadrukt verder dat het opzetten van een extra meetpunt ook gepaard gaat met extra kosten.

“Ondanks het feit dat Defensie heeft aangegeven deze kosten te willen betalen, dienen daar wel duidelijke afspraken over te worden gemaakt aangezien de metingen in samenwerking zullen plaatsvinden.”

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Kwestie luchtmetingen Julianadorp ‘gladgestreken’

  1. Maar… dan wel wethouders met héle lánge tenen!

  2. caribbeancynic

    Als Nederland chocolaatjes zou uitdelen aan de kinderen hier op Curaçao, dan nog beginnen de politici hier te zeuren. Wat een ongelofelijke minkukels die zichzelf belangrijk vinden. Je kunt ze wel ministers noemen maar ze zijn niet meer dan wethouders van een dorp.

  3. Heeft deze afgekeurde dokter dan geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel naar de bewoners van Curacao ? Alleen maar druk voor eigen gewin en eigen ego. Te schandalig voor woorden dan dat zo’n debiel het land vertegenwoordigt.

  4. Deze premier probeert alleen maar zijn beide voorgangers in domheid te overtroeven. We wisten al dat dat ontzettend moeilijk zal zijn, maar het is hem toch maar even gelukt. Bravo, nu krijgt hij vast en zeker nog meer credits en pastechi’s los bij zijn schimmige geldgevers ! Geen haar beter dan zijn voorgangers, het politieke systeem op deze rots is door en door verrot.

  5. Wat een gedraai en gelul. Krijgen ze GVD hulp die gratis is, moeten ze toch nog weer andere uitvluchten zoeken. Zijn er ook nog “normale” politici op Curacao? Ik vrees van niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *