Amigoe | ‘Laat VDC onderzoek doen naar integriteit CBCS-top’

VDC hoofd Michael Romer screende eerder Francesco Corallo positief als voorzitter van de Raad van Commissarissen CBCS

VDC hoofd Michael Romer screende eerder maffiabaas Francesco Corallo positief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank CBSC

WILLEMSTAD – Minister van Financiën in St. Maarten Richard Gibson heeft de minister van Financiën van Curaçao José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) middels een brief verzocht de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) opdracht te geven om onderzoek te doen naar de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Emsley Tromp, en overige directieleden.

Gibson heeft zelf ook de veiligheidsdienst in St. Maarten opdracht gegeven om een integriteitsonderzoek naar de CBCS-top te doen. Volgens hem moeten de twee ministeries, die samen de verantwoordelijkheid dragen voor CBCS, beiden onderzoek doen.

Dat liet Gibson gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van ministers in St. Maarten weten. Vorige week stelde hij nog dat de leiding van Tromp aan CBCS de afgelopen dertig jaar ‘uitmuntend’ is geweest.

“Het integriteitsonderzoek moet voor eens en voor altijd alle geruchten en aannames betreffende de CBCS-top elimineren. Het is belangrijk dat er geen twijfels bestaan over de integriteit van de top van de bank”, aldus Gibson. Volgens hem is de CBCS-top nog nooit gescreend en het is ‘hoog tijd’ dat dit gedaan wordt. Gibson stelt dat de wet mensen die een kwetsbare en vertrouwelijke functie hebben, verplicht gescreend te worden. Tromp moet wel toestemmen tot de screening: “De president moet benaderd worden om een screening te doen. Als hij niet toestemt kan men hieruit een conclusie trekken”, aldus Gibson.

Bron: Amigoe

Dossier Gokken

Dossier VDC

6 Reacties op “Amigoe | ‘Laat VDC onderzoek doen naar integriteit CBCS-top’

 1. Het is inderdaad triest dat een marionet van iemand die net tot 3 jaar cel is veroordeeld wegens corruptie nog steeds hoofd van de veiligheidsdienst is.

  Een marionet die opzichtig gefaald heeft door lieden als Hakim, Jamaloodin, Schotte en Corallo door de screening te laten komen.

  Heel vreemd ook dat partijen die ik integer acht (PNP, PAR PAIS maar ook de lijst Leeflang) nooit op het vertrek van Romer hebben aangedrongen terwijl de staatsveiligheid in het geding is.

  Kan mevrouw Leeflang hier bijvoorbeeld eens op reageren?

 2. Abraham Mossel

  Een grote bende die VDC, word nog steeds geleid door Gerrit de Raaf & co.

 3. Op cruciale posten is er niet veel veranderd. Window dressing heten de veranderingen.

 4. VDC is totaal niet objectief..

 5. Renée van Aller

  Follow the money. Renée van Aller&John de Vries

 6. Idioot! Schottes bilmaatje Romero die mafiabaas Corallo goedkeurde voor de Centrale Bank daar nu een imtegriteitsonderzoek laten doen?!!

  Het is een schande dat Romer nog steeds bij de Veiligheidsdienst zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *