Amigoe | Leeflang is ‘gejojo’ in onderwijs beu

 “Het gejojo over het eindexamen havo/wvo is desastreus”, aldus Leeflang

“Het gejojo over het eindexamen havo/wvo is desastreus”, aldus Leeflang

WILLEMSTAD — Volgens onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang moet het nu maar eens ophouden met de onverantwoordelijke beslissingen die worden genomen in het onderwijs.

“Het gejojo over het eindexamen havo/wvo is desastreus”, aldus Leeflang.

“Met veel verbazing heb ik kennisgenomen van het irrationele beleid dat momenteel in het onderwijs wordt gehanteerd.”

Het Statenlid doelt hiermee op de klachten van leerlingen over het vak beeldende vorming. Leerlingen van het Radulphus College, Omega, Abel Tasman, Albert Schweitzer en Kolegio Alejandro Paula trokken eind vorige maand aan de bel, omdat ze onvoldoende zijn klaargestoomd om het eindexamen op 27 mei te kunnen maken.

In gesprek met de PS-leden Winifred Raveneau, Jaime Córdoba en Sherwin Leonora verklaarden ze dat er tijdens de lessen voornamelijk aandacht is besteed aan de praktijk, waardoor ze niet genoeg kennis van de theorie hebben. Een andere leerling gaf te kennen dat er gedurende het schooljaar niet genoeg oefenmateriaal was. Ook was er op één van de scholen lange tijd geen leraar voor het vak.

De leerlingen dienden vervolgens een verzoek in om het eindexamen af te gelasten. Dit verzoek werd in de eerste instantie niet gehonoreerd, maar minister Irene Dick van Onderwijs (PS) kwam hier later op terug, ‘omdat de leerlingen niet de dupe mogen worden van de slechte voorbereiding’.

Ze plaatste echter wel een kanttekening bij haar besluit, omdat het eindexamen de voorgaande jaren ook was afgelast en ze alle schoolbesturen tijdig ervan op de hoogte had gesteld dat het examen dit jaar wel door zou gaan. Alle scholen dienden zodoende gepaste maatregelen te treffen. Komend schooljaar zal er daarom extra toezicht plaatsvinden.

Vragen

In reactie op het besluit van minister Dick wil Leeflang weten of dit geen consequenties heeft voor het diploma van leerlingen die beeldende vorming in hun vakkenpakket hebben. Ook plaatst ze vraagtekens bij het feit dat de brief over het afgelasten van het examen is getekend door haar plaatsvervanger, minister Siegfried Victorina van Gezondheid (PS). Dick was gedurende de discussie namelijk uitlandig.

“Is het besluit hierdoor wel geldig?”

Het Statenlid wil verder weten waarom Dick op haar initiële besluit is terugkomen en het eindexamen toch heeft afgelast. Ten slotte vraagt ze zich af hoe het mogelijk is dat het besluit is genomen en dat dit vervolgens pas is besproken met de partij en het ministerie van Onderwijs.

Bron: Amigoe

15 Reacties op “Amigoe | Leeflang is ‘gejojo’ in onderwijs beu

 1. Zoo Bartje, zó ken ik je niet!? Per móét wel (per abuis?) een gevoelige snaar geraakt hebben dat voor jou reden genoeg is om als het ware die masker van ‘de goedmoedige poeperd Bartje’ te laten vallen. Wat maakt jou zo kwaad joh?…de woorden die je gebruikt… wauw, en de insinuatie dat wij, Per en ik, tot de PS zouden behoren.

  Wel, ik kan niet voor Per praten, maar ik ben a-politiek, behoor tot geen enkele groep en al helemaal niet tot een partij als PS, alles liever dan lid te zijn van één van die niets presterende partijen in de coalitie van Makaku’s in Forti. Bartje, ik begin haast te geloven dat Per gelijk heeft omtrent het misschien wel in duigen vallen van jouw consultancy plannen.

  En dan nog het roddelen, hoe durf je?! k.k.Curacao bestaat bij de gratie van roddel en achterklap, dat roddelen is voor zover ik weet jouw terrein.. Wat ik schreef over madame grootbek-praatjesmaker is vaststaand feit!

 2. 🙂

 3. Waar is de boot van 20 miljoen gebleven? Wie geeft nu 20 miljoen cadeau? Huh?

 4. Kankerende Bartje, ziet ook zijn consultant plannen in duigen vallen.
  Probeer maar wat krom is recht te praten als het maar geld oplevert, op den duur?

 5. Die gratis schoolboeken, kun je weer verkopen. Zo leer je wat “handelen” is. Alles wat nul inkoop is, is 100% winst bij verkoop. Men neme: 1 gestolen auto, inkoop nul, bij verkoop van 500 gulden: winst = 500 gulden.

 6. Ach Henkie, dit duetje van Per en Mano doet me denken aan twee oude kankerende mannetjes op een bankje voor de sede van PS, die niets anders te doen hebben dan roddelen….. 🙂

 7. Gratis schoolboeken? Zo leren kinderen nooit wat kapitalisme is !!….. 🙂

 8. @ Per,
  Niks is gratis,er zijn mensen die er hard voor moeten werken, terwijlandee windhappers die in een grote auto rond rijden helemaal niks doen zogenaamd en ook geen belasting betalen.
  Gelukkig zijn er nu 34 beroepen op de lijst gezet waar nu de YDK moet gaan werken. Oh en die 80-20 % regeling komt er nooit doorheen, is namelijk in strijd met de grondwet en de staatsregeling en niet te vergeten met het statuut.

 9. Inderdaad Per, ik heb haar ook op de radio horen snoeven dat ze haar auto cash betaalt heeft. Ze doet voorkomen alsof ze telg is van een bijzonder welgestelde voorname Surinaamse familie, terwijl daar niks van waar is. De waarheid is dat ze gedeeltelijk bosnegerin/creoolse is en gedeeltelijk stadsnegerin/creoolse. Dat beamen vele Surinaamse kennissen van mij.
  Nou is dat niet erg, daar val ik haar niet op aan, maar have a heart man, ik bedoel maar..doe toch niet zo verwaand vrouw!

 10. Gekken en dwazen schrijven op muren en glazen.
  Carla heeft tenminste de eer aan zichzelf gehouden en de politiek verlaten.

 11. En maar opscheppen dat ze de in het duurste auto van het eiland rondrijdt.
  Ze schijnt zelfs over de radio verteld te hebben dat ze haar zeer luxe vervoermiddel cash betaald had. Terwijl ze weet dat meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Af en toe strooit ze wat WC-rollen naar de minima maar niet voordat ze de pers erbij gehaald heeft om dit ”goede doel” vast te leggen.

 12. Jawel hoor, ze had een ouwe roestbak opgedoken die ze voor een koopje liet opkalefateren om vervolgens die ouwe roestboot tot Carla-Omayra om te dopen, zie daar de narcistische trekken van een grootgebekte praatjesmaker…
  De 5 jongens die op die ouwe roestbak naar een of andere Zuid-aziatische haven voeren werden gearresteerd en het schip in beslag genomen.. het was zo’n krakkemikkig hoop oud ijzer dat het op de schroothoop belandde . De autoriteiten daar vonden het n.l. te gevaarlijk, m.a.w. de Carla-Omayra was niet zeewaardig genoeg!!!

  Overigens hebben 4 van die gasten/leerlingen er een trauma aan overgehouden. 23 miljoen eurootjes naar de kl*te …Tot op heden weet geen kip waaraan het bedrag besteedt is noch waar de rest van het verduisterde Nederlandse belastinggeld zich bevindt..
  Ze beweerde dat voormalig min. Carla Pais, volgens grootbek haar intieme vriendin, haar die 23 miljoen kado had gegeven.. Ik denk dat ze het achterover gedrukt heeft. Heb van een Surinamer vernomen dat ze de rest van het geld in verschillende Surinaamse bosnegerdorpen heeft geparkeerd. Maar goed, het was een ‘leermoment’!?

 13. Aldus de praatjesmaker die zelf 16 jaren lang de tijd gehad had om iets te doen. Er is niets wat Curaçao kan aanwijzen wat ze voor Curaçao gedaan had toen ze de kans voor had.
  Kom op de de lijst van duurzame dingen die destijds bereikt zijn voor de gemeenschap. Nul- 0 !

  Geen gratis onderwijs en gratis boeken, geen watertrucks, geen gratis compost, geen gratis water voor landbouwers, geen tandartsbus, geen buurtcentra gerenoveerd, geen, geen scholen opgeknapt, geen sportvelden opgeknapt, geen vissershaven aangelegd, geen 80-20, geen pinpas voor uitkeringsgerechtigden, totaal geen niks gedaan!

  Maar eindeloze kritiek leveren op hardwerkende mensen die iets van het eiland proberen te maken.

 14. Over jojo gesproken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *