Amigoe | Leeflang kaart ‘hard optreden’ Belastingdienst aan

Leeflang kaart ‘hard optreden’ Belastingdienst aan

Leeflang kaart ‘hard optreden’ Belastingdienst aan

WILLEMSTAD — Onafhankelijk parlementariër Omayra Leeflang kaart in een brief aan minister José Jardim de heffings- en invorderingsmethode van de Belastingdienst aan.

Leeflang stelt van verschillende mensen uit diverse lagen van de bevolking gehoord te hebben dat de belastinginning op een agressieve en ongepaste wijze gebeurt.

Zo zou een gepensioneerde een aanslag van 1300 gulden hebben gekregen. Om die te kunnen voldoen moet die persoon 500 gulden per maand betalen. Toen hij hierover bij de Belastingdienst ging klagen omdat hij geen geld overhoudt om eten te kopen, kreeg hij als antwoord dat belasting belangrijker is dan voedsel.

Ook zou een ondernemer zijn bedreigd dat als hij het restant van zijn betalingsregeling niet in één keer zou voldoen, ‘er dan speciaal een paar Nederlanders zouden komen die zijn spullen gaan verkopen’.

Volgens Leeflang is het onacceptabel dat belasting als een wapen wordt gebruikt om burgers en ondernemers kapot te maken.

“Het lijkt erop dat er geen ruimte is om tot een redelijke betalingsregeling te komen, maar dat er opdracht is gegeven om eigendommen van burgers en ondernemers te verkopen”,

aldus Leeflang. De parlementariër wil van de minister weten wat het beleid voor het treffen van betalingsregelingen is. Ook vraagt ze naar de reden waarom er geen campagne is opgezet om aan ondernemers mee te delen dat de Belastingdienst binnen een bepaalde tijd openstaande belasting gaat innen of dat ze zelf moeten komen betalen voordat er harde acties worden ondernomen.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Leeflang kaart ‘hard optreden’ Belastingdienst aan

  1. stanley Held

    Zoals wij over achterstallige belasting extra moeten betalen , moeten ook zij bij te late teruggave rente betalen. Denk dat een stimulans zal zijn om efecienter te werken. Ligt niet alleen aan het personeel ook hun die hun aanstuurt. Als de baas laks is, wordt het zonder meer overgenomen. Taak van de minister.

  2. Biij terugbetalingen hebben ze zelf achterstanden over perioden langer dan 3/4 jaar.

  3. iedereen weet dat je belasting moet betalen, de belastingdienst is zelf nalatig door schulden zo hoog op te laten lopen. wat we me altijd verrast is dat bepaalde mensen altijd meer kunnen bereiken dan andere alsof de ene meer “rechten”heeft dan de andere.

    de vordering methode kan wel verkeerd zijn? Echter als iemand word aangeslagen voor 1300 gulden dan heb je het ook ergens verdient. Want er is in ons Land geen vermogens heffing. Je krijgt niet zomaar een aanslag toch. Ook de ondernemer die een aanslag krijgt heeft spullen verkocht geld verdiend alleen die heeft niet elke maand zijn afdrachten gedaan. Dat wil ik ook wel maar als mijn salaris word uitbetaald maar dan word er ook LB ingehouden.

  4. Ach dat is niet het enige, wij kregen diverse keren de deurwaarder aan de deur terwijl die betreffende belasting al vorig jaar betaald was. Wij zijn 3 keer langs geweest met bewijs betalingen nog was dat niet genoeg, uiteindelijk heeft de inspecteur getekend. Wat voor politieke vriendjes zitten daar uit hun neus te eten, houden de computer niet up to date en zitten alleen mooi te zijn. Ze vergeten dat hun loon ook door de belasting betaler betaald wordt. Het lijkt erop dat er behoorlijk bezuinigd kan worden door zeker 50% te ontslaan, ze werken toch niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *